Koliko je objavljivanje reizdanja albuma povodom raznih obljetnica sve popularnije najbolje svjedoči početak nove godine kad najveću pažnju privlače krajem prošle ili početkom ove godine objavljena reizdanja.

Najplodonosniji je za sada Trent Reznor i njegov sastav „Nine Inch Nails“ koji je najprije na samom kraju 2016. godine svojim obožavateljima darovao EP „Not the Actual Events“ s pet novih pjesama da bi potom starije ljubitelje zvuka ovog industrijskog rock sastava oduševio reizdanjima njihovog najčuvenijeg albuma „The Downward Spiral“ iz 1994. godine, odnosno „The Fragile“ iz 1999. godine.

I dok Reznoru okrugle godine ne znače ništa, čuveni američki kantautor Neil Diamond odlučio je 2017. godinu početi objavljivanjem reizdanja svog 45 godina starog kultnog albuma „Moods“ objavljenog 1972. godine.

Osmi Diamondov studijski rad danas se smatra jednim od najboljih i najznačajnijih u njegovoj pola stoljeća dugoj karijeri (debi album „The Feel of Neil Diamond“ objavio je 1966. godine) pa će ga rado poslušati i oni kojima Diamond nije baš sve na svijetu.

Razdoblja prije 45 godina odlučili su ove godine obilježiti i Ray Davies te ekipa iz britanskog sastava The Kinks, grupe koja je šezdesetih godina prošlog stoljeća uz Beatlese i Stonese bila najznačajniji produkt britanske rock invazije.

1972. godine oni su objavili svoj deseti studijski rad, album „Everybody’s in Show-Biz“ koji je na jednoj ploči ponudio studijske, a na drugoj snimke s koncerta u Carnegie Hallu. Za kritiku ovaj je album značio svojevrsnu prekretnicu u radu grupe jer je značio početak okretanja Daviesa konceptualnim albumima i teatarskom pristupu rocku, a novo izdanje Davies i društvo obogatili su dodatnim live snimkama pa će stari fanovi ove grupe itekako uživati u prisjećanju na mladost.

 

Komentari

komentara