Nakon 22 godine karijere i 11 objavljenih albuma Richmond Fontaine su odlučili okončati svoju prekrasnu glazbenu priču. Prvo su u ožujku objavili svoj posljednji album znakovitog naslova »You Can’t Go Back If There’s Nothing To Go Back To«, a potom najavili i trotjednu oproštajnu europsku turneju.


Premda Zagreb sve do unatrag sedam godina nije imao sreću ugostiti ovu odličnu americana četvorku, svojim su prvim nastupom u KSET-u ispunili iznimno velika očekivanja, kojima su dobrim dijelom potpomogli hvalospjevi koje im je već godina upućivala britanska glazbena kritika, a među kojom prednjači i danas vrlo utjecajni Uncut (posljednji album su ocijenili 9/10). Nakon što su Zagreb iznova posjetili 2012. godine, ali kao akustičan duo, sad dolaze u svom punom izdanju predvođeni sjajnim kantautorom i piscem Willyem Vlautinom, koji je u međuvremenu izdao svoj već četvrti roman i pokrenuo novi country soul bend The Delines. Nastupit će 1. studenog u klubu Močvara.
Zagreb će tako nakon izvrsnog svibanjskog nastupa Calexica, te već najavljenog prvog dolaska Freakwatera, ovu koncertnu godinu, barem kad je americana u pitanju nastupom grupe Richmond Fontaine.
Ograničena količina ulaznica po promotivnoj cijeni od 45 kuna može se kupiti do 10. rujna, nakon toga ulaznice će koštati 55 kuna, a na ulazu 70 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, kao i putem internet servisa navedenih dućana.

Komentari

komentara