U hali 16B bivše Tvornice Torpedo jučer je počelo montiranje pozornice za 12. Hartera Festival.

Kao što je poznato, Hartera se iz prostora bivše Tvornice papira po kojoj nosi i ime i u kojoj se održavala prvih deset godina, morala privremeno iseliti, nakon što je uoči prve večeri prošlogodišnjeg festivala došlo do odlomljavanja betonske grede iznad glavne pozornice, u Marganovu.

Novi dom riječki je festival pronašao u prostoru bivšeg Torpeda, točnije u bivšoj hali Teri-Croteka, na adresi Pod jelšun 5 gdje će sutra i prekosutra glazbu proizvoditi hrvatski, srbijanski, njemački i talijanski umjetnici. Jučer je pak tamo održano potpisivanje ugovora o privremenom korištenju prostora koji Grad Rijeka ustupa Klubu ljubitelja buke, od 15. do 20. rujna kada će ga KLJB vratiti Gradu. Ugovor su potpisali Boris Jakovac, zadužen za primopredaju poslovnih prostora u Gradu Rijeci, te Jelena Germuth, predstavnica organizatora festivala Kluba ljubitelja buke.

Publiku prvog dana dvanaeste Hartere očekuju: Izet Medošević i Borgie, Gretta, Nord, Barbari, Straight Mickey and The Boyz i S.A.R.S. U subotu će se predstaviti: The Hunting Dogs, Work the floor b2b2b, 260th day of the year – AV koncert i Kevin Over & Re.You. Po završetku drugog dana, zabava se seli u klub Crkva gdje će na after partyju posjetitelje uveseljavati DJ-i Fryer, Wan i Zopester.

Dodajmo i da je dnevne ulaznice još danas moguće kupiti po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna, dok će im sutra i prekosutra cijena iznositi 50 kuna. Festivalskih ulaznica ove godine neće biti. Ulaznice je moguće kupiti u sustavu Entrija, na stranici www.entrio.hr te u Dallas Music Shopu.

Komentari

komentara