Singl “Bumerang” riječke grupe Gerila s njihovog albuma prvijenca “Mitraljezi”, dobio je video izdanje.

 Videospot je sniman tijekom ljeta s obje strane Učke po inspiraciji Krissa Kolacia, Željka Maletića i Deana Škaljca. Glavni glumci u videospotu su Vitomir Maričić i Andrea Slama, a pomoć su im pružili i brojni Gerilini prijatelji. Za kameru i režiju je bio zadužen Kriss Kolacio, dok je montažu odradio Željko Bobanović Bobo. Zanimljivo je da je bendu ime dao Vlado Simcich Vava, koji je neko vrijeme i svirao u bendu, jer mu je taj naziv zvučao moćno kao i glazba koju stvaraju.

Prema riječima basista Marina Tomića, “Mitraljezi” su.. „konceptualni post recesijski album koji opisuje trenutnu situaciju, ali ipak, kroz rock’n’roll daje nadu.“   Album se zove “Mitraljezi” jer je svaka pjesma na albumu bučna, energična i ubojita kao rafal mitraljeza!”   Gerila je nastala 2011. godine, a bend su osnovali prijašnji članovi grupe Grad – pjevač Dean Škaljac i gitarist Orijen Modrušan, danas njihov pridruženi član.

Kasnije su im se pridružili bubnjar Damir Tomić, gitarist Sanjin Štanc i basist Marin Tomić. Kratko vrijeme s njima je svirao i Vava, a zamijenio ga je Vedran Vučković, dok je prije godinu dana ulogu trećeg gitarista preuzeo Igor Stevanović, također bivši član grupe Grad.

 Napravili smo dobru kombinaciju svih naših bendova. Ima tu punk i metal energije, ali i melodičnosti i darkerskog pristupa Grada. Naša glazba je kombinacija riječkog zvuka, darka i rock’n’rolla, kao susret Joy Divisiona, Led Zeppelina, U2-a i Queens of the Stone Agea”, kažu u bendu.

 Premijera videospota dogodila se u subotu, u riječkom Peek&Pokeu.

Komentari

komentara