Zanimljiv uvod pojavljivanju novog studijskog albuma Ketiha Richarda, legendarnog gitarista Rolling Stonesa, napravio je američki rock umjetnik Tom Waits koji je napisao i objavio poemu o Richardsu!

Tom Waits s Richardsom je prijatelj od 1985. godine kad mu je Richards pomogao na radu oko kultnog albuma “Rain Dogs”, a nova poema u prepoznatljivom je Tom Waits poetsko-ciničnom stilu pa, između ostalog, možemo saznati kako je Richardsa “potapšala Kraljica” (“slapped by the Queen”), da može trčati brže od faksa (“can run faster than a fax machine”), ali i da je njegova mokraća – plava!

Apstraktni stihovi ne mogu sakriti notu dobrohotnosti i prijateljstva, a svakako će pripomoći prijemu Richardasvog trećeg studijskoga albuma koji bi se pod nazivom “‘Crosseyed Heart’ u prodaji trebao pojaviti 18. rujna.

Bit će to nakon duge 23 godine i albuma “Main Offender” prvi solo istup Richarda, a na albumu inspiriranom reagge, rock, country i blues glazbom čut će se i saksofon u prosincu prošle godine preminulog Bobby Keysa, saksofonista Rolling Stonesa što će svakako privući i brojne Stones fanove.

Komentari

komentara