Zagrebački Nellcote godinu je dana tragao za izgubljenim dušama, a zapise s tih putovanja sažeo je u svoj EP prvijenac “Surrender”. Koncertna promocija u KSET-u 23. svibnja ujedno će biti i prvi veliki koncert Nellcotea nakon proširenja benda.

 

Sedam je godina prošlo od sudbonosnog upoznavanja Vinka Ergotića (vokal, gitara) i Lovre Boljata (gitara). Te je 2010. godine osnovan Nellcote – bend koji je već s prvim singlovima „She Said“ i „Hold On“ privukao pažnju publike i kritike. Jedan od najperspektivnijih bendova folk blues žanra u Hrvatskoj kroz godine je nizao singlove, ali i postave koje su glazbu Nellcotea izvodile na pozornici. Njihovu je glazbu publika upijala u mnogim klubovima i na pozornicama INmusica, Terranea i Indirekta.

A onda su nestali. Godinu dana ih nije bilo, a onda su se u listopadu prošle godine vratili s „If Only They Could“. Kao što i sam spot za spomenuti singl sugerira, Nellcote su za vrijeme dok ih nije bilo tragali za izgubljenim dušama i pronašli ih u novim pjesmama koje su okupljene na prvom EP-ju pod nazivom „Surrender“.

Početkom ove godine bendu se priključuju Lana Filipin (bas) i Damir Trputec (bubanj) i Nellcote je spreman glasno i bez srama na pozornici KSET-a u utorak, 23. svibnja pokazati sva stanja duše koja su bila potrebna kako bi nastao „Surrender“.

Izlazak EP-ja očekujemo u tjednu prije koncertne promocije pa će svirka u KSET-u biti i live premijera pjesama koje će se naći na izdanju prvijencu, ali i prvi veliki koncert u punoj bendovskoj postavi.

Prije Nellcotea u KSET-u će nastupiti austrijsko-hrvatska glazbena kombinacija don_t go. Nina Jukić (vokal, synth, klavir) i Alexander Forstner (gitara, bubanj, elektronika) prošle su godine objavili EP „Dark Country“ kojim su se konačno probili i do Hrvatske. Iako uglavnom nastupaju u Austriji, hrvatska publika imala ih je prilike čuti prošle godine u Muzičkom salonu SC-a te u Varaždinu u sklopu ŠUŠ Microfesta.

Izričaj don_t go kreće se između melankoličnih melodija, zaraznog groovea i Nininog emocionalnog vokala. Korištenjem live loopinga, izbjegavanjem upotrebe laptopa na koncertima te minimaliziranjem predprogramiranja, Nina i Alexander grade bogate teksture s kompleksnim vokalnim i instrumentalnim slojevima.

Cijena ulaznica iznosi 20 kuna u pretprodaji, odnosno 30 kuna na dan koncerta.

Komentari

komentara