Predbožićno pank ludilo, peta i ujedno posljednja ovogodišnja epizoda projekta »Demonstrator« Udruge Ri Rock, u subotu je u Palach dovela tri zanimljiva benda.

Projekt »Demonstrator« osmišljen je kao svojevrsni alat za promociju mladih artistički zanimljivih glazbenih sastava alternativne glazbe Republike Hrvatske. Projekt koji se odvija(o) pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture pokrenut je s namjerom održavanja samostalnih nastupa glazbenika koji su zaslužili pozornost šire javnosti zbog činjenice da su vlastitom upornošću uspjeli odmaknuti iz glazbenog podzemlja te se približiti mainstreamu koji ih još uvijek ne percipira kao buduće uspješnice.

 

VEDRAN KARUZA
Koncertna večer započela je – Krajem programa. Pop/punk/rock bend nastao krajem 2011. godine suradnjom četvorice prijatelja i kolega iz riječko-crikveničkih bendova Invert, MBurns i TOST predstavio se materijalom s albuma »Kraj programa«, »Ovdje pripadam« i EP-a »KP EP« i okupljenu publiku dobro zagrijao za nastavak večeri. Preksinoćnja svirka bila je ujedno i oproštajna svirka za jednog od članova bendova, naime gitaristu Goranu Boneti »Bonku« to je bio posljednji nastup s ovim bendom.

VEDRAN KARUZA

Kraj programa

Nakon Kraja programa, publici se predstavio One Step Away, koprivničko-varaždinski bend koji postoji od 2000. godine i do sada je objavio albume »V šumi drjeva falidu« i »Ni grama srama«. Budući da su u Palachu zadnji put nastupili prije više od pet godina, ova im je svirka bila odlična prilika za predstavljanje nedavno objavljenog drugog nosača zvuka.

VEDRAN KARUZA

One Step Away

Predbožićno punk ludilo u Palachu je preksinoć zaključeno nastupom Partleka, jedinstvenog čakovečkog baby punk bend osnovanog 2010. godine. Partleki ili »barbajoli« iza sebe imaju album »Pošto lonac, kume?« na kojem su obradili najznačajnije teme iz crtića, reklama, foršpana i dječjih himni koje svako dijete nauči u vrtiću. Poznatim dječjim repertoarom u ludim i super zabavnim punk obradama dečki su rasplesali i raspjevali publiku u Palachu koje je, nažalost, na njihovom nastupu bilo manje nego na nastupima prethodna dva benda.

Komentari

komentara