Žiri Karlovačko RockOff festivala odabrao je izvođače koji će se na jesen predstaviti na četvrtom izdanju ovoga glazbenog natjecanja.

Na pozornicama festivala ove godine će svirati: Garage in July, Brain Holidays, Jam Ritual, Mel Camino, Mirna, Dno, Ti, ja i moja mama, Dosh Lee, Matt Shaft, EOT, Manntra, Mjuzikl, Harvo Jay, Scarlet Notes, Cubies, Nezahvalnici, Audio Detektiv i Miceks.  Pobjednici koncertnih večeri ulaze u superfinale gdje ih očekuju vrijedne nagrade. Podsjetimo da su se ove godine spojili Karlovačko RockOff i Hartera, što će festivalu dati dodatnu glazbenu dimenziju. Ovom prilikom predstavljamo  zagrebački reggae sastav Brain Holidays koji je ovog tjedna izbacio novi singl »U oblacima« čiji tekst i glazbu potpisuje osnivač sastava Marko Gaćina, a aranžman Brain Holidays, dok je za produkciju i režiju video spota bio zadužen Tvrtko Barišić – Vidokk.

Medijski prostor

Zašto ste se prijavili na Karlovačko RockOff festival?
– Prijavili smo se kako bi dobili više medijskog prostora, a i da vidimo do kuda možemo dogurati.
Je li vam ovo prvi put da ste na festivalu i imate li slična iskustva?
– Prvi put smo na Rockoffu, a na festivalima sviramo već godinama, od samih početaka benda prijavljivali smo se na razna natjecanja, npr. 2005. smo na European band contestu bili u finalu među pet bendova i svirali na main stageu najvećeg europskog reggae festivala u Italiji – Rototom Festivala.
Što mislite da je presudno za pobjedu na festivalu?
– Smatram da bend mora biti usviran, imati dobre songove i imati ono nešto po čemu se razlikuje od ostalih.

Nagrade su cool

Kako je došlo do pjesme kojom ste se predstavili na festivalu?
– Song je, kako i samo ime govori inspiriran proljećem, album nam je izašao na prvi dan proljeća, pa je bilo logično da ta pjesma bude i singl, tekst je nastao skoro u jednom dahu, a porađanje pjesme je bilo brzo, slatko i bezbolno.
Što za vas pobjeda na festivalu predstavlja i je li vam važno pobijediti?
– Pobjeda na festivalu bi bila odlična crtica u biografiji benda, a i nagrade su cool, svaki bend, pa tako i mi bi volio doprijeti do što većeg broja ljudi i širiti svoju publiku.
Što nakon festivala, kakvi su vam planovi za budućnost?
– Nakon festivala, nastavljamo sa svirkama i promotivnim aktivnostima, kuha se i novi materijal…

Komentari

komentara