Velvet festival ove godine od 13. do 16. kolovoza možete poslušati na Krku u mjestu Puntu.

Filmske projekcije na plaži ili u gradu, sajam ploča – sigurnost, bijeg, savršeno okruženje da razmijenite svoja razmišljanja o glazbi, nekom gostu kojeg ste čuli ili u tišini prebirate po starim i novim izdanjima nanovo popularnog vinyla. Dva boat partyja, 14. i 15. kolovoza od 18 do 21 sat taman da vas oraspolože i zagriju za plesanje do jutra.

Također, na otvaranju Velvet festivala, bit će izložba koncertnih fotografija Davida Bowieja, Franka Zappe, Phila Collinsa i Keitha Emersona iz 70-tih i 80-tih fotografa Stanleya Frgačića (koji je rodom iz Stare Bašćanske na otoku Krku), izložba ‘Zabranjeno fotografiranje’ riječke umjetnice Dorotee Škrabo kao i izložba vrhunskog street art umjetnika Mislav Lešića. Popusti na razne aktivnosti na Krku te najveća dva bonus momenta – besplatan prvi dan i besplatan kamp!

A to sve su to tek popratni događaji. Izdvojiti valja premijerne nastupe suludog londonskog ansambla Vanishing Twin, finskog psych-pop glazbenika Jaakko Eino Kalevi, trenutno najprogresivnijeg hrvatskog jazz quarteta Chui kao i nastup domaćeg macho-pop benda Svemirko.

Ostatak lineupa, između ostalih uključuje izvođače kao što su  Nesesari Kakalulu i persons from porlock (oboje iz Slovenije), Them Moose Rush, Ichisan, Lüle (Kompleks) i SZCH, dokazuje da Velvet festival nastavlja sa tradicijom isporučenja kvalitetne i probrane glazbe.

Osim kvalitetnije glazbene ponude napredak je postignut i u međunarodnoj suradnji koja je ujedno i jedan od ciljeva samog festivala. Ideja je prepoznata od više srodnih organizacija iz Austrije, Mađarske i Slovenije, u vidu razmjene programa, gostovanja glazbenika. Tako će ovogodišnje izdanje ugostiti tri benda iz Mađarske; The Immigrants, The Beans i Humbugs, varirajući između žanrova kao što su garage, space rock te acid-house.

Festival je dobio i novi vizualni identitet za koji je odgovoran iskusan dizajner Marko Vuleta-Djukanov koji je između ostalog radio i za Exit festival i Cinema City festival.

Festivalske ulaznice su već u prodaji i to po pretprodajnoj cijeni od 80 kn dok će na dan festivala biti 100 kn.

Prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Dirty Old shop Zagreb i u sklopu sustava Entrio.

Event: http://bit.ly/2rRUvZT
Facebook page: https://www.facebook.com/velvetfestival/

Komentari

komentara