ZAGREB Europska turneja grupe Prophets Of Rage postaje, kako se približava Hrvatskoj, najveći koncertni favorit ovog ljeta na Starom kontinentu koji iz nastupa u nastup hvata same superlative.

Prophets Of Rage, supergrupa koju čine Tom Morello, Brad Wilk i Tim Commerford, članovi Rage Against The Machine, te Chuck D i DJ Lord iz Public Enemyja i B Real iz Cypress Hilla dolaze na zagrebačku Šalatu 26. lipnja na njihov jedini nastup u našoj regiji.

Na omiljenom otvorenom koncertnom prostoru taj dan će im se pridružiti hip hop velikani House Of Pain, koji će proslaviti 25 godina singla »Jump Around« i debi albuma, zatim Skindred, velški punk/reggae heroji te The Black Peaks, britanski post rockeri.

NME činjenice

Najugledniji britanski glazbeni magazin NME proglasio je nastup Prophets Of Ragea u londonskoj Brixton Academy vjerojatno najboljim koncertom 2017. godine. Svoju ocjenu NME temelji na nekoliko činjenica:

– Odličan timing. U momentu kad je svijet, a pogotovo zemlje poput Velike Britanije ili SAD-a, na političkoj prekretnici Prophets Of Rage dolaze kao elitne specijalne jedinice glazbenika koji se pjesmama i naslaganim Marshall zvučnicima bore protiv političkog sranja.

All hits setlista. »Killing In The Name Of«, »Sleep Now In The Fire«, »Bulls On Parade«, »Bombtrack«, »Fight The Power«, »Testify«, »Bullet In The Head«, »People Of The Sun«, Public Enemy / Cypress Hill megamix koji su ponovo promješali (dodali »Welcome To The Terrordome«, »Ain’ Going Out Like That«, »Harder Than You Think«), »Take The Power Back«. Što bi se reklo »all killers, no fillers«.

Dirljiva posveta Chrisu Cornellu. Tom Morello, Brad Wilk i Tim Commerford odsvirali su »Like A Stone« grupe Audioslave ostavljajući prostor pred mikrofonon praznim. Tu je uskočila publika Brixtona s najvećim i najemotivnijim zborskim pjevanjem koje je oduševilo bend.

Tom Morello je bez sumnje jedan od najvećih gitarista našeg doba, glazbenik koji je na koncertima jednako impresivan kao na snimkama. Sviranje zubima poput Jimija Hendrixa bilo je nadmašeno jedino u trenu kad je okrenuo gitaru i pokazao naljepnicu »Fuck Trump«. Pozdrav Corbynu. Prije odsvirane »Take The Power Back« Prophetsi su poslali pozdrav podrške lideru britanskih laburista Jeremyju Corbynu, a poslije koncerta publika je izlazila iz dvorene skandirajući njegovo ime na melodiju »Seven Nation Army«. Nema bisa. Cijela turneja nema bisa. Prophetsi u jednom dahu izrešetaju publiku zaokruženim setom hitova i to se u Brixtonu, kao i na ostalim nastupima pokazalo kao odlična odluka, stoji u obrazloženju NME-a koji na kraju zaključuje da je kroz povijest bilo dobrih i manje dobrih supergrupa, a »Prophets Of Rage spadaju u ono probrano društvo baš jako dobrih«.

Londonski koncert nastavak je niza fantastičnih nastupa, kao što su bili oni na festivalima Rock Am Ring, Rock Im Park i Download na kojima ih je publika proglasila daleko najboljim zatrpavši Facebook stranicu oduševljenim komentarima.

Zagreb RockFest

Do Zagreba će bend nastupiti još nekoliko puta, pa se s pravom očekuje da će koncert na Šalati, jedna od rijetkih samostalnih svirki, biti vrhunac europske turneje koji će bend predstaviti u punoj snazi.

Ulaznice do 25. lipnja stoje 240 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će stajati 270 kuna.

Koncert bendova Prophets Of Rage, House Of Pain, Skindred i Black Peaks dio je Zagreb RockFesta, niza rock, metal i žanrovski srodnih koncerata koje LAA organizira kroz lipanj. U to spadaju već održane svirke grupa Ministry, Death Grips i Mastodon u Tvornici kulture, te The Cult na Šalati.

Komentari

komentara