Ovogodišnju, magičnu Exit Avanturu zajedno su pokrenuli brojni ljudi iz svih djelova svijeta, od najudaljenijih destinacija do brojne i najvjernije, domaće i regionalne publike. Prve noći festivala, najposjećenije prve noći u povijesti Exita, kroz vrata na tvrđavi prošlo je preko 44.000 posjetitelja koji su doprinjeli da se pokrene magija uz tradicionalni vatromet na glavnoj pozornici.

 

A onda je uslijedio muzički ekvivalent u obliku apsolutne pop princeze Ellie Goulding čije ime su fanovi skandirali toliko snažno da su na momente nadglasali i zaglušujući zvuk spektakla na nebu. Uvodni taktovi izazvali su pravi delirij fanova nakon čega je sljedila prva numera “Aftertaste”, koju su redom pratili planetarni hitovi “Lights”, “Burn”, “On My Mind”, “I Need Your Love” i druge, dok je sam kraj bio rezerviran za mega-baladu “Love Me Like You Do”.

EXIT Magic otvaranje

Prije Ellie, glavnu pozornicu rasturili su britanski rokeri Bastille nižući pesme kao što su “Things We Lost In Fire”, “Bad Blood” i apsolutnu himnu koja je najavljivala ovogodišnju Exit Avanturu, “Pompeii”.

 

 

Uzbuđenje na glavnoj sceni se nastavilo nastupima britanskog hit dueta Sigma, poslije kojih su 20 godina slavnog londonskog kolektiva “Playaz” zajedno proslavili drum’n’bass prvak DJ Hype, hip-hop diva Ms Dynamite i talentirani Sub Zero. Posebno glasna i kristalno jasna zvijezda glavne pozornice bila je “Anya” kako se zove novo revolucionarno ozvučenje američke kompanije EAW, koje je za ovogodišnji EXIT nedavno stiglo iz SAD i prvo je te vrste u Europi.

Na Fusion bini smjenjivali su se odlično posjećeni nastupi bendova Nova Heart, Gooral, Urban & 4, ZAA, a čast da zatvore program imali su domaćini, kultna novosadska grupa Obojeni program. Fanovi žestoke svirke glasno su pjevali na Explosive bini uz bendove Anti-Flag, The Rumjacks i brojne druge.

Na mts Dance Areni prvu noć je obilježio pravi vizualno-muzički spektakl službeno najpopularnijeg DJ tandema Dimitri Vegas & Like Mike, čija se produkcija potrudila da se ova noć ureže u povijest do kraja ispunjene svjetski poznate pozornice Exita! Za apsolutni trijumf Balkana pobrinuli su se zajedno njemačka zvijezda bosanskog porjekla Solomun čiji set ulazu u red antologijskih na mts Dance Areni! Sljedili su ga u stopu i najpopularniji regionalni DJ trio TTP -Teenage Techno Punks, koji čine specijalno za EXIT okupljeni Marko Nastić, Dejan Milićević i Miloš Pavlović! Susejdna No Sleep Novi Sad pozornica već prve noći je najavila svoj iskorak u novu budućnost uz program kluba-domaćina Nitse iz Barselone koji su predvodili The Hacker, Rebolledo i Tijana T.

Komentari

komentara