Nakon dva koncerta za pamćenje koje je Ben Frost u Močvari održao upravo zahvaljujući suradnji Multimedijalnog instituta i Žednog uha, došlo je vrijeme da Zagreb ugosti još jedno veliko ime suvremene elektronske glazbe, Tima Heckera.

Hecker dolazi na krilima sjajnog novog albuma »Love Streams« objavljenog za veliki 4AD. Snimljen na Islandu od strane već spomenutog kolege i prijatelja Bena Frosta, a uz gostovanje Icelandic Choir Ensemblea za kojeg je vokalne aranžmane radio još jedan genijalac Jóhann Jóhannsson, ovaj je osmi po redu album naišao na neskriveno oduševljenje kritike, ali i na pomalo iznenađujući komercijalni uspjeh zabilježen prije svega u Velikoj Britaniji i Belgiji.

Tim Hecker s razlogom je jedan od najvažnijih glazbenika koji danas djeluju na polju ambijentalne elektronske glazbe. Večer otvara DJ duo Tajga&Tundra iz Žive Muzike setom eksperimentalne glazbe prožete elektroničkim i industrial utjecajima.

Ograničena količina ulaznica po promotivnoj cijeni od 55 kuna može se kupiti do 10. rujna, nakon toga će koštati 65kuna, a na ulazu 80, Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, kao i putem internet servisa navedenih dućana.

Komentari

komentara