Nakon godina rada Belfast Food po prvi puta u karijeri predstavlja svoju božićnu pjesmu, skladba je to imena »Dolazi Božić«.

Riječ je o pjesmi koja ugodno dočarava toplu atmosferu blagdana, ali istovremeno i na svoj prepoznatljivi duhovit način progovara o potrošačkom duhu Božića. Toplina obiteljskog okruženja i vesela atmosfera adventa ironično se suprotstavljaju potrošačkim navikama kupovanja stvari koje nam vrlo često i ne trebaju. Belfast Food s pjesmom »Dolazi Božić« tako baš kao nekada i legendarna božićna uspješnica »Do They Know It’s Christmas?« podsjeća da se u vrijeme blagdana trebamo uzdržati od konzumerizma te se sjetiti i onih koji ne provode Božić u obilju.

Zanimljivost ove pjesme je sudjelovanje zbora sastavljenog isključivo od djece članova benda koji svojim glasovima dočaravaju zvučnu kulisu božićnih praznika.

– Dječji zbor u kombinaciji s antikonzumerističkim tekstom zvuči suuuper! Nadam se da je poruka doprla bar do naše djece. Hvala Gea, Nika, Lucija, Stela, Mia i Gabrijel što ste nam pjevali i to besplatno, kazao je autor teksta Erik Malnar.

Belfast Food je riječka grupa koja već više od dvadeset godina glazbeno spaja Irsku i Kvarner, a poznati su i po uvijek dobroj atmosferi svojih koncerata koji oduševljavaju publiku.

Komentari

komentara