Indie rock trio Punčke objavile su novi singl »U mraku« s albuma »Ništa nije kako se čini« kojeg će promovirati u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 14. svibnja 2016.

Iako mračnog naziva, pjesma »U mraku« nosi pozitivnu poruku o snazi prave ljubavi i prijateljstva koji čak i u najtežim trenucima uspijevaju dići osobu na noge i pružiti potporu. Drugi album »Ništa nije kako se čini« priča o teškim trenucima praćenim krizom identiteta, preispitivanjem, manjkom samopouzdanja, nesanicom, stoga »U mraku« kao predzadnja pjesma na albumu govori da i u najmračnijem trenutku postoji nešto pozitivno što nas pokreće. U ovom slučaju je to ljubav koja uspijeva odagnati mračne misli, olakšati san i pružiti snagu za daljnju borbu čemu u prilog najbolje govore stihovi „pokraj tebe se ne bojim, sklopim oči, čvrsto stojim, mračne misli nestanu u trenu…“
Nakon odličnog prvijenca »Sunčano s povremenom naoblakom« koji je Punčke stavio pod povećalo, drugi album »Ništa nije kako se čini« još jednom Punčke svrstava na sam vrh regionalne scene. Kritika hvali drugi studijski uradak te snažan i iskren rock koji su predstavile Lucija, Ruby i Anja, a album navodi kao jedno od ključnih novih izdanja hrvatske rock scene.
Prepoznatljiv zvuk Punčki na ovom albumu je čvršći, a uz upečatljive tekstove, pokazuju svoju vitalnost i rast, te su uz potpuno ogoljene emocije i kroz svaku od deset pjesama ispričale jednu sferu svoga života.  Novi album govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima olako, pa Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.
Novi album nastavak je rada koji je Punčke zadnjih godina svrstao u najtraženije bendove u regiji, a koncertna promocija na rasporedu je u subotu 14. svibnja u Tvornici.

Komentari

komentara