Studentski radijski program Radio Sova večeras će prigodnim programom obilježiti šesti rođendan.

U redovitom terminu, od 22.30 do 1 ujutro, na valovima HRT Radio Rijeke prenosit će se proslava rođendana koja će biti održana u The Beertiji i Klubu na Trsatu.

U Beertiji će glazbu birati glazbeni urednici Radio Sove, a u podrumu će svirati: Muhe bez glave, Družba bijesnih lisica, Copycats i Gerila. Jedini studentski medij u gradu, zajednički projekt HRT Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, s radom je započeo u noći s 29. na 30. siječnja 2010., a na njemu je do sada radilo više od 80 studenata.

Tijekom šest godina postojanja Sovini su novinari pratili sva važnija događanja u riječkom akademskom životu, ali i puno šire. Surađuje i s ostalim studentskim radijskim postajama i programima u Hrvatskoj i zemljama regije s čijim se predstavnicima susreće na seminarima studentskih radija HearMe. Radio Sova otvoren je projekt, što znači da se svakih nekoliko mjeseci raspisuju audicije za nove voditelje, novinare, glazbene urednike i tonske realizatore. Trenutačno je na Radio Sovi 20-ak studenata.

– Dio studenata diplomirao je i otišao s Radio Sove, a neki od njih dobili su i posao u medijima upravo zahvaljujući bogatom znanju i iskustvu stečenom u stvaranju studentskoga radijskog programa. U tome je i važnost postojanja ovog projekta – Radio Sova jedini pruža mogućnost izobrazbe mladog novinarskog kadra i to na najbolji mogući način – u praksi, zaključila je Črnjar.

Komentari

komentara