Nakon uspješne premijere u veljači prošle godine, kao i zbog velikog zanimanja i želje publike da ta rock fešta preraste u tradiciju, Antivalentinovo se večeras vraća u zagrebački Dom sportova, ovog puta pod novim motom: Ništa ljubav, turbo karanje!

Sve one koji Dan zaljubljenih žele proslaviti na drugačiji, rokerski način, na koncertu dočekuju prošlogodišnji domaćini – riječka grupa Let 3, uz koju će zvijezde večeri biti još jedna dugovječna rock institucija – zagrebački Psihomodo Pop te svima draga zagrebačka grupa Stampedo predvođena Ivankom Mazurkijević. Za otvaranje koncerta zadužen će biti još jedan zagrebački bend, četvorka S3ngs.

Što za Antivalentinovo priprema grupa Psihomodo Pop otkrio nam je njezin frontmen Davor Gobac.

Sljedeće subote nastupit ćete na drugom Antivalentinovu u zagrebačkom Domu sportova. Što pripremate za taj nastup? Što mislite o ideji Antivalentinova? Je li vam draže ono ili Valentinovo?

– Nisam neki ekspert za Valentinovo, moram priznati da sam za tu manifestaciju čuo prije nekoliko godina, ali mogu shvatiti da postoji Antivalentinovo i mi sviramo upravo na Antivalentinovu. Bit ćemo gosti našim domaćinima, vokalno-instrumentalnom sastavu Let 3.

Psihomodo Pop će pozornicu dijeliti s već spomenutom riječkom grupom Let 3 i zagrebačkom grupom Stampedo. Zašto su ove tri grupe idealan izbor za antivalentinovski koncert?

– Zato kaj su to lirske, nadasve nadahnute grupe koje su pune osjećaja, humanosti i filozofije prema drugim ljudima. A i mi kao grupa koja je lirskog sadržaja podržavamo manifestaciju, a turbo karanje smatramo ok.

Kako vi inače provodite Valentinovo?

– Ja inače Valentinovo provodim tako da se ujutro nakon spavanja ustanem, onda obično ručam te se bavim nekim aktivnostima i navečer idem spavati.

Da možete izabrati neki, strani ili domaći, bend na čiji biste koncert voljeli povesti svoju suprugu na Dan zaljubljenih, koji bi to bend bio i zašto?

– Ja bih možda poveo suprugu na Let 3 i to prvenstveno zbog toga što su oni jako zgodni muškarci i jako mi se sviđa njihov styling.

Nedavno ste snimili duet s grupom Jinx; pjesmu »Maradona« u kojem Jaya i vi na duhovit način progovarate o gorko-slatkom suživotu dvoje ljudi. Koliko se prepoznajete u toj pjesmi?

– Moram samo napomenuti da je pjesmu napisao Coki.

Jeste li zadovoljni kako je publika primila pjesmu?

Ja se nadam da je publika pjesmu toplo primila, nadam se da je dobro pošla. Meni se pjesma jako sviđa. Nisam čuo neke posebne odjeke.

Maradona najavljuje novi album Jinxa. Kad bi nam Psihomodo Pop mogao predstaviti novi album?

– Koji novi album? Tek radimo novi album. Kad bude gotov, zacijelo ćemo ga predstaviti jednim od singlova.

Razmišljate li možda i o još jednom live albumu?

– Pa, sad nam izlazi live iz Gavelle, snimljen prije godinu dana. Tri dana je trajalo snimanje i bit će to jedan lijepi live za dvadeset godina »Unpljugda«.

Vi ste prošle ste godine, zajedno s Matijom Dedićem, bili hrvatski ambasadori Record Store Daya. Popularnost ploča zadnjih godina sve više raste. Jeste li taj trend i vas »zakačio«, ili ste ljubitel ploča bili i prije?

– Ja sam imao ploče i prije, naravno, ja sam iz tog vremena kad su jedino ploče i postojale. Imam doma sigurno 100, 200 tih starih ploča. Imam i friških, i drago mi je da se taj trend vraća, ali sumnjam da će ikad biti tako masovno kao što je bilo nekad.

Grupa Psihomodo Pop na sceni je više od tri desetljeća. Koja je tajna vaše dugovječnosti?

– Ne znamo ništa drugo raditi, a ovo jedino plaćaju.

Tko danas čini publiku Psihomodo Popa? Zadnjim albumom privukli ste i neke nove klince; možemo li reći da vas danas slušaju sve generacije?

– Pa da, što je i prirodno… Kad trideset i tri godine sviraš pa ako si preživio, onda te vjerojatno sluša širi krug ljudi, što će reći – ne samo tvoja generacija, nego i njihova djeca, unuci, praunuci…

Kako stojite sa svirkama? Kakvi su vam planovi za 2017. što se koncerata tiče?

– Već sad imamo bukirano dosta koncerata, a u planu nam je da ih bukiramo još i više.

Kad bismo vas mogli ponovo očekivati pred riječkom publikom?

– Najvjerojatnije bismo u lipnju mogli imati čast da se ponovo sretnemo s riječkom publikom.

 

Komentari

komentara