Dvodnevni glazbeni Reflektor Festival održan je u petak i subotu u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Dvodnevni festival ugostio je ukupno devet nastupa, među kojima izvrsna zvijezda »mračnog popa« Anna Calvi, brightonski duo Blood Red Shoes, ali i domaće predstavnike poput talentirane Splićanke umjetničkog imena Lovely Quinces te sve popularnije riječke indie senzacije Jonathan.

Prva večer i festival općenito kulminirala je odličnim nastupom eklektične, mračne i zavodljive Anne Calvi koja je izvela niz svojih hitova među kojima »Desire«, »Blackout« i »Suddenly«. No svakako treba spomenuti i mladu sve uspješniju Dunju Ercegović koja nastupa pod imenom Lovely Quinces, a koja je akustičnim solo nastupom demonstrirala svoj impresivan glasovni talent, najavivši pritom kao zaokret u umjetničkom pristupu da će je publika idući put vidjeti uz podršku pratećeg benda.

Javnost ju je nedavno upoznala i kao strastvenu aktivistkinju, uhapšenu zbog suprotstavljanja konzervativnom maršu Željke Markić, pa je u izglednoj referenci na to Dunja kao poruku uputila srednji prst kao poruku »znate kome«.

Drugu večer obilježili su nastupi brightonskog alternativnog rock dua Blood Red Shoes te riječkog Jonathana. Osim spomenutih nastupili su irski bend Girls Names, slovenski Koala Voice, srpski Straight Mickey and Teh Boyz ali i domaći sastavi Side Project i The Yellow Buzz. Inicijalno je festival trebao biti održan na otvorenom prostoru platoa garaže Tuškanac, no zbog rizika od lošeg vremena, ali i podbačaja u broju prodanih ulaznica prebačen je u prostor Tvornice. Kao žrtva takve odluke pali odluke otpao je dnevni program koji je trebao pružiti zanimljivu dodanu vrijednost, te je tako kao vanglazbena programska dopuna festivala ostala tek izložba rock fotografija mladih talenata postavljena u klubu Vinyl.

Inače Reflektor se okitio i etiketom »boutique festival« pod kojom se podrazumijevaju opsegom mali festivali orijentirani na kvalitetu izvođača umjesto masovnost i klasična pop imena, a Reflektor je takvu etiketu u potpunosti opravdao priuštivši publici besprijekoran glazbeni užitak. Stoga se valja nadati da određeni podbačaj u broju prodanih ulaznica neće poljuljati motivaciju organizatora.

Komentari

komentara