Svestrana Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental ostvarila je zanimljivu međunarodnu glazbenu suradnju s francuskom pjevačicom Awa Ly.

Riječ je o pjesmi »Here« koju je Awa Ly napisala kao reakciju na pomorsku nesreću iz 2013. godine, koja se dogodila blizu talijanskog otoka Lampeduse, a u nesreći je poginulo 366 afričkih imigranata. Ponukana tim incidentom, ali i brojnim drugima nesrećama uzrokovanim izbjegličkom krizom, pjesma je nastala kao poziv u pomoć. Pjesma ima nekoliko verzija, a prva je nastala tijekom 2015. godine prilikom snimanja albuma »Five and a Feather«. Pjesma je ostavila dubok utisak na kolege glazbenike diljem svijeta, neki su pozvani da snime svoju verziju pjesme, na materinjem jeziku.

Između ostalih, svoju verziju pjesme snimila je i Remi, kao predstavnica hrvatskih glazbenih snaga.

Svaki glazbenik uključen u projekt pridonio je novoj verziji pjesme na svoj način, kroz vlastite stihove i strofu koji su pridodani originalnoj verziji pjesme »Here«. Uz Remi, u projekt je uključeno šestero istaknutih glazbenika – Flavia Coelho iz Brazila, Natalia Doco iz Argentine, Pascal Danaé s otoka Guadalupe (Karibi), Ben l’Oncle Soul iz Francuske, Roberto Angelini iz Italije, Nawel Ben Kraiem iz Tunisa i Regis Kole iz afričkog Benina.

Komentari

komentara