Art & Music Festival, jedna od najstarijih glazbenih manifestacija u Hrvatskoj čiji počeci sežu u 1993. godinu, ovogodišnje će izdanje doživjeti sutra u prostoru kultnog kluba Hotela Pula.

Iako organizatori i ove godine, praćeni ekonomskim problemima i padom zanimanja mlađih generacija za zahtjevnije glazbene programe, smanjuju format, obujam i trajanje manifestacije, i dalje ne posustaju i pulskoj publici dovode zanimljive i relevantne izvođače.

Satnica nastupa pet bendova
20:00 otvaraju se vrata Hotela Pula; ulaz kod velikog parkirališta
20:30 Fifth Abyss (Pula)
21:15 Sick Crap (Pula)
22:00 The BlackBellis (Pula)
22:30 BukaNoise DJ set
23:00 Seven That Spells (Zagreb)
00:10 Repetitor (Beograd)
01:15 BukaNoise DJ set

Tu se posebno izdvaja beogradski Repetitor koji u Pulu dolazi s netom objavljenim trećim albumom »Gde ćeš« koji trenutno promovira na europskoj turneji. Predstavit će ga i na festivalu na kojem su prije gotovo 10 godina pobijedili i nakon čega, kako sami kažu, više ništa nije bilo kao prije. Pridružit će im se i zagrebački Seven That Spells, bend koji dolazi iz nekih drugih prostranstava i najduži je i najpoznatiji projekt Nike Potočnjaka (uz Jastreb i Otrovnu Kristinu). Grupa svira psycho kraut stoner noise i iza sebe ima jedanaest nosača zvuka koje će danas prvi put predstaviti pulskoj publici.
Domaće snage predstavljat će Fifth Abyss, petorica pulskih srednjoškolaca, pristaše alternativne životne filozofije koji će prvi put osjetiti čari nastupa uživo i otvoriti koncertnu večer na A&M Festivalu. Nastupit će i Sick Crap, jedno od svježih imena na pulskoj punk/HC sceni. Nakon nastupa diljem Hrvatske i Slovenije, predstavit će ovogodišnji album »Wasted Kids« te pjesme s materijala koji je u pripremi za početak 2017. godine. Predstavit će se i The Blackbellis, ekipa veterana pulske rock’n’roll scene koju čine bivši i sadašnji članovi Messerschmitta, Spoonsa, Anti Otpada, Hazea, Barbara… U najnovijoj inkarnaciji predstavit će nekoliko svježih pjesama.
Program festivala koji je realiziran sredstvima Ministarstva kulture RH, započinje u 20.30, a ulaz je slobodan.

Komentari

komentara