Nimalo bezaleno o samoubojstvu kao izboru nedavno je, predstavljajući za radijsku postaju Sirius XM’s Feedback svoj novi album „The Snake King“, govorio australski rocker i glumac Rick Springfield.

Govoreći o jednoj pjesmi s tog albuma, temi „Suicide Manifesto” rekao je kako je nedavno bio „blizu, vrlo blizu toga da počini suicid“. Springfield je dodao i to kako na vijesti o samoubojstvima glumca Robina Williamsa, ili svojih kolega Chestera Benningtona i Chrisa Cornella nije pomislio – „Uh, to je strašno“, već „Razumijem ih. I sam sam često bio tako izgubljen u tami.“

Poznato je kako danas 68-ogodišnji pjevač i glumac od tinejdžerskih dana pati od depresije o čemu je progovorio i u svojoj autobiografiji : “Late, Late at Night“ objavljenoj 2011. godine u kojoj je priznao kako je kao sedamnaesatogodišnjak pokušao dignuti ruku na sebe.

No, razgovor je ipak kraju priveden svjetlijim tonovima, odnosno priznanjem Springfielda da mu lijekovi pomažu te da je kriza, za sada, iza njega.

Široj publici Springfield je najpoznatiji po hitu „Jessie’s Girl“ iz 1981. godine, iako je prvi veliki hit imao još 1972. godine pjesmom „Speak to the Sky”, a kao glumac proslavio se ulogom u TV seriji „High Tide“, mada je manju ulogu imao i u odličnoj „True Detective“ iz 2015. godine.

 

 

Komentari

komentara