Što se sve na hrvatskoj, pa onda i na svjetskoj glazbenoj sceni događalo protekle godine, a k tomu i da je bilo vrijedno pažnje – čitajte u prvom specijalu Rifa, novolistovskom prilogu urbanoj kulturi, odnosno dijelu novine namijenjenom onima koji sviraju, koji glazbu slušaju, i koji uz dobru glazbu izgrađuju bolji svijet.

U istom prilogu Novog lista čitajte i što smišljaju i promišljaju laureati posljednjeg RI Rock Festivala, grupama Sillycons, pobjednicima RI Rocka 2015. i grupom Exa, dobitnicima nagrade Rifa.
Upravo Exa će večeras u Palachu zasvirati »prilogu za urbane i sve koji se osjećaju tako« pa će svi koji dođu na promociju prvog Rif specijala što počinje u 20 sati moći uživo vidjeti zašto je Rif povjerovao publici RI Rock Festivala i sedamnaestogodišnjacima Karlu Veselu (vokal), Luki Poliću (gitara), Andrianu Nimacu (bas) i Damjanu Miloševiću (bubanj) ili vam ga Exi dao prvu nagradu u povijesti svog postojanja i zašto kaže – pred ovim mladim riječkim glazbenicima svijetla je budućnost.

Iz »rifovih« slova, s »rifovih« stranica u uši izdavačkih kuća i što je još važnije – publike.

Ono što Novi list donosi na stranicama specijala Rifa nije ništa drugo do Rijeka. Riječki zvuk, riječki način razmišljanja i poimanja života i sve to uklopljeno u glazbene svjetske trendove, ali ne s naglaskom na trend već s naglaskom na kvalitetu.

Na šesnaest stranica Rif specijala sutrašnji Novi list donosi već spomenute intervjue s »facama« 37. RI Rocka, te glazbeni pregled 2015. godine koje potpisuju Marinko Krmpotić i Denis Romac, k tome na njegovim stranicama progovaraju glazbenici i producenti Matej Zec i Damir Markotić.

Na istom će mjestu oni koje muči pitanje zašto je rock i dalje pretežno muška igra naći odgovor s kojim s mogu i ne moraju složiti, ali Rifu je bitno potaknuti ljude na razmišljanje, a o čemu u uvodniku prvog RIF specijala piše prvo pero Novog lista ali i hrvatskog novinarstva Branko Mijić, e, to će saznati, gdje drugdje nego na istom mjestu.

Dakle, sedmi Rif od »rođenja« unatoč ne baš dobrim prognozama i ne baš blagonaklonim prognostičarima svira i dalje, pa zašto mu ne biti »back« vokal i večeras u 20 sati zajedno s njim probuditi legendarni riječki Palach? Oni koji iz ovog ili onog razloga ne mogu biti tu i kad treba, uvijek ga, kao i prethodnih mjeseci može pratiti na njegovom internet izdanju.

Komentari

komentara