Udruga Ri Rock u suradnji s Maticom umirovljenika Rijeka ovog mjeseca u okviru projekta RiGeneration započinje nove cikluse radionica za starije od 55 godina. Sve četiri radionice su besplatne te u potpunosti interaktivne što znači da će sami polaznici iskušavati navedene metode uz pratnju iskusnih voditelja.

Radionice će se održati u Omladinskom kulturnom centru Palach, a termini će biti utvrđeni nakon formiranja grupa. Zainteresirani se trebaju što prije javiti u Maticu umirovljenika Rijeka na adresi Kružna ulica 5 (kod Omladinskog kulturnog centra Palach) jer radionice započinju čim se oformi grupa od 10 do 15 polaznika.

Radionica Inovativan pristup sviranju bubnjeva namijenjena je onima koji već poznaju osnove sviranja bubnjeva. U manjoj grupi od 10 polaznika zainteresirani će iskušati metode koji će im pomoći te dovesti njihove vještine na novu razinu. Voditelj je Marko Duvnjak, vrhunski bubnjar koji surađuje sa poznatim svjetskim i domaćim imenima, a bio je i bubnjar u emisiji »Hrvatska traži zvijezdu« te član MTV Unplugged turneje u EU 2017. godine.

Radionica Intuitivna gitara namijenjena je onima koji poznaju osnove sviranja električne ili bas gitare. Polaznici će se upoznati s aspektom profesionalnog glazbenog stvaralaštva te će se kroz osvještavanje individualiziranog pristupa glazbi potaknuti na razvoj vlastitih izričajnih koncepata. Voditelj je Ivan Pešut, profesionalni studijski glazbenik i učitelj gitare koji više od 15 godina djeluje kao glazbenik televizijskih i festivalskih orkestara te je dio pratećih sastava mnogih estradnih umjetnika. Član je Glavnog odbora Hrvatske glazbene unije, Hrvatske udruge istaknutih glazbenika te predsjednik je riječke podružnice Hrvatske glazbene unije.

Radionica filcanja vune namijenjena je početnicima. Polaznici će upoznati način obrade vune star više od osam tisuća godina i naučiti tehnike mokrog filcanja koje se koriste za izradu papuča, odjevnih predmeta i nakita te tehniku suhog filcanja za izradu raznih figura i slika. Čunčanje je također namijenjeno početnicima. Riječ je o vrlo staroj tehnici izrade čipke i nakita pomoću čunka ili lađice. Polaznici će se upoznati s osnovama čunčanja te naučiti tehniku izrade osnovnih uzoraka i njihovih kombiniranja. Radionice čunčanja i filcanja provodit će Ljiljana Selaković.

Kako podsjeća izvršna direktorica udruge Ri Rock Anja Štefan, u okviru projekta RiGeneration do sada su održane radionice fotografije, šivanja, slikarstva, keramike, zbornog pjevanja, sviranja električne i bas gitare te bubnjeva. Organizirana je i karnevalska skupina te održano predavanje o kulturnoj i industrijskoj baštini Rijeke. Novim radionicama nastavlja se projekt koji će ove jeseni zatvoriti izložba fotografija polaznika fotografske radionice. Organizacija radionica je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. 

Komentari

komentara