Riječka grupa One Possible Option objavila je novi singl, pjesmu »Feel Like A Hole« koja je posebna po tome da njezinu produkciju potpisuju sami članovi benda.


– Kao i svakom bendu, i nama je uvijek bilo u cilju uvijek raditi na malo višem nivou i imati veću stvaralačku slobodu. Dugo vremena smo to tražili skačući od jednog do drugog izdavača, od jedne ponude do druge, no ubrzo smo shvatili da su prošla vremena u kojem izdavač dođe kao vitez na bijelom konju i izvuče bend iz loših radnih uvjeta, plati im studio i sredi svirke. Kada smo to shvatili, odlučili smo sjesti i razmisliti što mi kao bend možemo napraviti. Postalo nam je jasno da ne možemo napraviti ništa drugo nego dobre pjesme, dati sve od sebe i probati napraviti najbolji materijal koji nas četvorica zajedno možemo, ne odustajati i uložiti vremena u detalje više nego ikad do sad. Na našu sreću svatko u bendu zna nešto o snimanju i produkciji pa smo to znanje udružili i odlučili sami snimati i producirati novi album. Prvi rezultat toga je pjesma »Feel like a Hole« koja je jako lijepo prihvaćena i to nas jako veseli. Izgleda da smo tu slobodu na kraju našli doma, otkrio je pjevač grupe Deni Kasapović.
Osim što su se riješili tereta i pritiska snimanja u studiju, otvorilo im se novo područje eksperimentiranja.
– Puno više vremena provodimo i na aranžmanima. Pjesma može već biti izmiksana i masterizirana, a mi ćemo u trenutku kada nas »pukne«, presložiti aranžman i skratiti prvi refren »da ne zvuči dosadno«. Kao bend se sada najbolje osjećamo, rad na pjesmama više nije bauk i pritisak nego stvarno velik gušt. Dodali smo i novu dimenziju u našu glazbu koja bi posebno trebala doći do izražaja na koncertima. Pjeva se puno više pratećih, sviramo na klik trake i uz nas idu i poneki loopovi i podloge. Imamo dosta toga za savladati. Čak već i na probama sve puno profesionalnije zvuči i pristup je kompleksniji, zaključio je.

Komentari

komentara