Koncertni program “Riječka zvečka” u parku na križanju Kvaternikove i Ulice Martina Kontuša, ispod caffe bara East River na Vežici, večeras se nastavlja nastupom riječkih grupa Callahan i Morso.

Pravi riječki bend imena Callahan s radom je počeo 25. svibnja 2013. Radi se o bendu kojeg čini skupina iskusnih riječkih glazbenika: Ljubo Silić (Laufer, Urban&4, Metrobolik), Roland Freiseis (ex Urban&4), Saša Pap i Siniša Šumonja.Callahan sviraja autorsku glazbu koju opisuju kao Callahan  glazba, a bend je dobio ime po legendarnom filmskom junaku Prljavom Harryu.
Morso je nastao 2006. godine u prijateljsko/obiteljskom ozračju nakon višegodišnjeg druženja i zajedničkog sviranja u raznim formacijama. Album “Izlog”, za izdavača Dallas records, objavljen je 2008. godine te su sa njega objavljeni singlovi “Izlog”, “Kao da znam kraj” , “Ne vidi”i “Bogovi ljudi”. U periodu od objavljivanja albuma “Izlog” bend Morso se koncertno promovirao diljem države odsviravši pri tome više od 100 koncerata.
U tom periodu bend je započeo s radom na novom, konceptualnom, albumu koji je objavljen, također za Dallas records 2013. godine pod nazivom “Škare Krede Najlon” s kojeg su do sada objavljeni singlovi “Žene grizu”, “Hodamo unatrag” i “Plava”, te “Krede”.

Komentari

komentara