Dva poznata riječka benda sudjeluju u programu ovogodišnjeg Kontakta, manifestacije posvećene glazbenom biznisu koja se održava u Beogradu od 20. do 23. ožujka.

– Kultna riječka grupa Fit nastupa na Kontaktu 2019! u četvrtak, 21. ožujka u 20 sati u klubu Eelektopionir. Pamtimo ih po hitovima »Mačka«, »Rijeka«, »Zvoni telefon« i »Zaboravit ću sve« s kraja osamdesetih godina. Na Kontaktu 2019 nastupaju u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Oslonac postave Fita i dalje čine originalni članovi Davor Lukas (vokal) i Zorko Opačić (gitara). Bubanj, kao i na zadnjem albumu »2011« svira Alen Tibljaš, a bas gitaru će na koncertima svirati Robi Jovanović (Mandrili, Turisti). Novi singl »Ljubav je magija« sniman je u studiju Nene Belana u Rijeci i u studiju Zorka Opačića u Amsterdamu. Donosi prepoznatljiv fitovski gitarski power pop, karakterističan Lukasov vokal i zarazni refren, te je neobjavljeni dragulj s drugog albuma »Daj mi ruku«, navode organizatori.

Još jedan poznati bend iz Rijeke, osim grupe Fit, gost je Kontakta 2019. Riječ je o grupi Urban & 4 koja u Beogradu svira u subotu, 23. ožujka, na njima već dobro poznatom trerenu, u klubu SubBeerni centar.

– Koncert koji su održali prije godinu dana na istom mjestu, bio je jedan od najemotivnijih u podzemlju Cetinjske. Odatle se pozitivna energija raširila čitavim Beogradom – piše u najavi koncerta.

Komentari

komentara