Riječki kantautor i glazbenik Lado Bartoniček predstavio je novi album »Do tebe« na kojem je objedinio ljubav prema instrumentalnim i vokalnim glazbenim oblicima koje stvara.

Pola albuma sadržava vokalne singlove različitih glazbenih žanrova u kojima se Bartoniček prvi puta predstavlja kao soloizvođač, dok je druga polovica albuma u istrumentalnom tonu. Na albumu se nalazi šesnaest pjesama koje Bartoniček u potpunosti potpisuje kao: autor, izvođač i producent.

Kao gosti svoj su doprinos nosaču zvuka »Do tebe« dali: Nataša Veljak na violini, Sergio Kovačić na gitari te Vanessa Mišić i Bojan Lakoš kao vokali. Najavni singl njegovog trećeg albuma je pjesma »Ta koju nemam« za koji je snimljen i videospot koji je režirao zajedno s Anom Barešić. Album »Do tebe« moguće je besplatno preslušavati i skinuti na bandcampu i Youtubeu.

Lado Bartoniček iza sebe već ima dva samostalna instrumentalna albuma. »Vrtlog dana« objavio je 2007. godine, a »InstrumentaLove« 2014. godine. Svestrani glazbenik široj je publici poznat i po radu u grupi Atmospheric te nastupima na MIK-u i ČAnsonfestu gdje je promovirao čakavski glazbeni izričaj modernim i drugačijim glazbenim pristupom.

Dobitnik je glazbene nagrade Porin 2007. godine za najbolji album urbane i klupske glazbe »Androida RMX« riječkih Putokaza.

Komentari

komentara