Rizol, glasan garage r’n’r bend iz zagrebačkog Španskog predstavit će 29. travnja u Tvornici kulture novi album nazvan «Strategija» u izdanju Croatia Recordsa, nakon gotovo dvadeset godina izdavačke pauze.

 

Okupljeni u jednoj od prvih postava koju čine Marko, Bojan, Čana, Krešo i Jadranko, Rizoli će odsvirati svih dvanest i pol novih pjesama uz nekoliko starih favorita. Iako se činilo da album koji je uglavnom nastao krajem prošlog stoljeća neće nikada ugledati svjetlo dana stvari su se promijenile. Jedan poziv od prije godinu dana pokrenuo je još jednom stari stroj.

Premijeru novog početka Rizoli su odradili kao predgrupa na lanjskom zagrebačkom i riječkom koncertu Električnog orgazma što je bio zapravo nekakav prirodni put obzirom da su im se putevi u prošlosti križali desetak puta na različitim koncertima. Tim nastupima podsjetili su stariju publiku kako zvuči Rizolova gitarska baražna vatra, a onu nešto mlađu publiku su mahom ostavili u pozitivnom čudu.

Da sve bude u znaku nekih prošlih vremena Rizolima će se pridružiti Ivanka Mazurkijević, gošća na jednoj pjesmi na albumu «Strategija»,  te zabočka Zadruga.

 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 25 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 35 kn.

Komentari

komentara