Putevi hrvatskih i austrijskih rockera još su se jednom susreli u Malinskoj, i to na tamošnjem »Rock am meer« iliti »Rock na moru« festivalu koji je i ove godine, u svom šestom izdanju, otočanima ali i njihovim iznimno brojnim austrijskim »glazbenim posjetiteljima«, uz dobru vibru, ponudio prigodu za guštanje u nastupima nekih od najpopularnijih i najtraženijih rock bendova s obje strane granice.

Dvodnevno koncertiranje na malinskarkoj rivi koje se i ovog puta odvijalo pod šatorom, rezultat je suradnje malinskarskih turističkih djelatnika i njihovih austrijskih kolega, predstavnika agencije »Hakali« koji su upravo u tom krčkom mjestu pronašli idelano mjesto realizacije svojih nastojanja povezivanja glazbeno-koncertnih i turističkih elemenata dviju bliskih zemalja. A da su svi zajedno u tome i uspjeli, prenio nam je domaćin netom zaključenog događanja, direktor TU TZO Malinska Nediljko Vučetić, potvrđuje podatak da je zbog ove sve zapaženije i posjećenije glazbene manifestacije u Malinsku »poteglo« više stotina mlađih austrijskih posjetitelja.

– Samo u hotelu »Malin« koji je ujedno i suorganizator ovog događanja, ovog je vikenda odsjelo više od dvije stotine austrijskih gostiju, a koliko je onih koji su smješteni u sobama i apartmanima lokalnih iznajmljivača možemo samo nagađati, zaključio je Vučetić procjenivši ugrubo da je ovog vikenda u dobrom rocku ali i čarima dubašljanske obale uživalo moža i četiristotinjak gostiju pristiglih u Malinsku samo zbog tog rock festivala.

Dvodnevno koncertiranje hrvatskih i austrijskih rock-izvođača ove su godine otvorili članovi austrijske skupine Brothers Van Yarns za kojima su na bini postavljenoj u središtu Malinske potom još nastupili i domaći The Trio, a potom još i austrijski Tchebberwooky.

Prvu je festivalsku večer, u velikom stilu, zaokružio riječki Let 3. Letovci su tijekom gotovo dvosatnog nastupa, što uvijek dobrom svirkom, što svojim originalnim i dojmljivim scenskim nastupom, i ovog puta raspametili svoje brojne bodulske obožavatelje jednako kao i njihovim neobičnim glazbeno-scenskim šušurom pomalo zatečene Austrijance. Subotnja je pak noć posjetiteljima Rocka na moru ponudila Vatru uz koju su posjetitelje Malinske još do kasno u noć na obali rasplesavali i krčki Nadzorni odbor, jednako kao i austrijske skupine The Half-hearted project odnosno The Base.

Komentari

komentara