Humanitaran rock festival Hoomstock u organizaciji neprofitabilne Humske udruge mladih (HUM) održava se jedanaestu godinu zaredom na igralištu pored Osnovne škole Viktora Kovačića u Humu na Sutli, po prvi put u dva dana 19. i 20. kolovoza.

Ove godine nastupaju Goran Bare i Majke, T.B.F., Kawasaki 3p, Kandžija i Gole žene, M.O.R.T., Gatuzo, Breakdown!, Mnogi drugi, Social Blue i pobjednici ovogodišnjeg HGF-a Tight Grips.

Njima se pridružila i sada već lokalna legenda Dino Miklaužić, pobjednika ovogodišnjeg showa “Zvjezdice” kojeg će pratiti sestra Karla i bend Max Loris.

Satnica festivala:

PETAK: 19:15-19:45 Dino Miklaužić

20:00-20:45 Social Blue

21:00-21:45 Mnogi Drugi

22:00-23:15 Gatuzo

23:30-01:30 Goran Bare i Majke

01:45-03:00 M.O.R.T.

SUBOTA: 20:00-20:45 Tight Grips

21:00-21:45 Breakdown!

22:00-23:15 Kandžija i Gole žene

23:30-01:15 T.B.F.

01:30-03:00 Kawasaki 3p

Ulaznice su i dalje u prodaji. Cijena festivalske karte iznosi 70 kn. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Entrio, te u Zagorju: Krčma Polanović (Zabok), Barrock (Krapina), Pivnica Cantina i Prijatelj (Hum na Sutli). Na ulazu u festivalski prostor moći će se kupiti i jednodnevne karte koje će iznositi 50 kn.

Zanimljivo idejno rješenje za ovogodišnji plakat ponovno je napravio Dominik Vuković s kojim je Hoomstock surađivao i prošle godine. Finalni izgled napravio je Dominik Markušić s ručno nadodanim slovima svih bendova.

U sklopu festivala bit će i Hemmens kamp i chill-out zona. Kamp je i dalje besplatan za sve koji žele kampirati tijekom festivala (treba se samo rezervirati na sinisa@hoomstock.com), a u njemu će se moći i razgibati u zoni za tjelovježbu gdje je postavljeno nekoliko sprava za jačanje duha i tijela. U subotu će se održati i street workout freestyle prezentacija koju će nam predstaviti ekipa iz Bar Hazarda.

Hemmens chill-out zona će biti mjesto za opuštanje i skupljanje snage, a bit će organizirani i zanimljivi sadržaji u njemu. Osim standardnog rekreativnog sadržaja, Hemmens chill-out zona će sadržavati i zanimljivu i inovativnu foto izložbu “Kroz objektiv” Foto kluba Deseti K iz Lepoglave u kojoj su fotografije isprintane na ceradama.

Za festivalsku publiku osiguran je i zanimljivi kino program složen u suradnji s Tabor film festivalom i Green Room Cinema. Taj program će se odvijati u prostorijama Općine Hum na Sutli, svakodnevno počevši od četvrtka do subote od 17:00-20:00.

U petak od 14 sati u vrtiću Balončica za najmlađe je organizirana radionica s HAI igračkama koju provodi udruga poVUcizakulturu – udruga za projektni menadžment u kulturi. Svaka  igračka inspirirana je nekim dijelom kulturne baštine, te o tome ta ista igračka ‘priča priču’. Igračke su namijenjene djeci predškolske dobi, a s njima se uči o hrvatskoj baštini.

Već tradicionalno, MK Tabor Bikers organizira moto susret tijekom Hoomstocka. Program za motoriste glasi:

PETAK – Okupljanje na festivalskom prostoru

SUBOTA – Okupljanje kod caffe bara “Prijatelj” u Malom Taboru u 13 sati gdje je organizirano piće dobrodošlice. Nakon tog, slijedi panoramska vožnja i ručak s okrijepom u klijeti Ljaja u Kostelu, a potom se očekuje nastavak vožnje po zagorskim bregima. Završna postaja je Pizzeria Cantina nakon koje se ide do Huma na Sutli gdje će biti organizirane i moto igre.

I dalje ima slobodnih mjesta u besplatnim autobusima iz Zagreba i Varaždina. Autobusi kreću oba dana u 16:30, a povratak iz Huma na Sutli je organiziran u 4:00. Rezervacije se primaju na sinisa@hoomstock.com.

LINIJA 1 – Zagreb autobusni kolodvor – Zabok -Krapinske Toplice – Pregrada -Hum na Sutli.

LINIJA 2 – Varaždin gl kolodvor – Ivanec – Lepoglava – Golubovec – Krapina – Đurmanec – Hum na Sutli.

Naposljetku, ali ne najmanje važno, dio sredstava donirat će se za dječaka rođenog 2011. godine s dijagnozom poremećaj socijalne komunikacije autističnog spektra.

Komentari

komentara