Riječki bend Officer  Down  slavi deseti rođendan, a lijepu obljetnicu obilježit će rođendanskim koncertom 21. svibnja 2016. na Terasi Hartere, s početkom u 20 sati.

Riječki bend Officer Down ove je godine napunio deset godina aktivnog djelovanja na glazbenoj sceni. Takvu godišnjicu svakako valja obilježiti, a kako drugačije nego vrhunskom koncertnom poslasticom kojoj će pridonijeti i bivši članovi benda koji će im se pridružiti na pozornici, ali i gostujući bendovi, te na taj način još jednom podržati Officere u njihovom daljnjem glazbenom usponu. Tako će, osim slavljenika, na Terasi Hartere nastupit riječki Sunshine Madness, krčki Drunken Monkeys i Kalifat Dub (Zg/Lj).

Brojne postave

Riječki osmeročlani kolektiv nastao je 2006. godine, a od onda je kroz bend profiltriralo desetke glazbenika. Glazbeni opus benda Officer Down može se opisati kao dinamična mješavina ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk.
Tijekom desetogodišnjeg staža bend je odsvirao stotinjak koncerata i nastupio na brojnim festivalima. Time se svrstao u vrlo malu skupinu riječkih bendova bez službenog izdavača koji su izrazito koncertno aktivni i prepoznati diljem zemlje i regije.
Do velikih promjena u zvuku Officera dolazi 2009. godine kad u bend dolaze novi gitarist, bubnjar i pjevačica, pa bend odlučuje preraditi gotovo sve svoje postojeće pjesme. Kao rezultat toga, 2011. godine izlazi demo prvijenac pod nazivom »Fušeri uzvraćaju udarac«, a uskoro je snimljen i spot za pjesmu »Preferencija«. Iste godine brass sekcija dobiva pojačanje u vidu trombonista Petra Tepšića, koji svojom kreativnošću popunjava onaj zadnji kotačić koji je nedostajao. Iduća značajna godina bila je 2013., kada bend nakon prolaska dvije polufinalne večeri ulazi u finale HR demo kluba koji je održan u zagrebačkoj Tvornici. Godinu dana kasnije, 2014., bend se našao i u finalu HGF festivala u Vintage Industrial Baru.

Novi album u planu

Officer Down trenutno priprema pjesme za novi album i sprema proslavu deset godina postojanja,  čime će ova 2016. godina biti jedna od najaktivnijih u povijesti benda.
Trenutna postava benda Officer Down izgleda ovako: Jana  Dabo Vukomanović (vokal), Vanja Kauzlarić (prateći vokal), Matko Hrvatin (gitara), Radoslav Tičić (gitara), Marino Squarcia (bas gitara), Rok Božić (bubanj), Jasmin Okanović (truba) i Petar Tepšić (trombon).
Ulaznice za slavljenički koncert bit će moguće kupiti na samom ulazu u Harteru na dan koncerta po cijeni od 20 kuna, a nakon pola noći ulaz će koštati 30 kuna.
Officer Down u narednom će periodu svojim fanovima dijeliti ulaznice te razne druge nagrade iznenađenja, a sve o tome i ostalim novostima o koncertu pratite na Facebook eventu rođendanskog koncerta riječkih Fušera.

Komentari

komentara