Četiri i pol godine nakon sjajnog nastupa u Velikoj dvorani Doma sportova, britanski velikani Faithless vraćaju se u Zagreb gdje će nastupiti kao headlineri drugog dana dvodnevnog open aira Zagreb Calling.

U glavni grad Hrvatske Faithless se u punoj koncertnoj postavi vraćaju u sklopu turneje kojom slave 20 godina bogate karijere.

U diskografskom smislu, pak, bend se vraća remix albumom Faithless 2.0. Radi se o projektu u sklopu kojeg je Faithless pozvao velikane elektronske glazbe da remiksiraju katalog njihovih radova.

Sve su to redom ljudi koji su i njih inspirirali tijekom vlastite karijere, a uključuju imena kao što su Avicii, Tiesto, Rudimental, Flux Pavilion, Above & Beyond, Booka Shade, Claptone, High Contrast, Eric Prydz, Purple Disco Machine ili pak Armin Van Buuren.

Uz prvu obradu “Muhammad Ali” za koju je zaslužan High Contrast, friško je vani i duga verzija “Tarantule” za koju je zaslužan Booka Shade. U ovom ‘katalogu’ brada ističe se legendarna stvar “Insomnia” koju je obradio Avicii, “God is a DJ” koju je u svojoj verziji napravio Tiesto, Rudimentalova interpretacija “Mass Destruction”, ali i neke nove stvari iz radionice Faithlessa. Uz velika imena elektronike, Faithless je osigurao da album služi i kao platforma za nove talente kao što su Disciples, Until The Ribbon Breaks i Autograf.  Faithless 2.0 će biti objavljen u rujnu 2015. godine.

Drugog dana Zagreb Callinga, 14. srpnja, uz Faithless će nastupiti Nipplepeople i Detour, a dan ranije, Šalatu će podijeliti Billy Idol, Psihomodo pop i Partibrejkers.

Organizator koncerta je Avalon Production u suradnji s ITB-om. Dnevne ulaznice su u prodaji po 229 kuna, dok će cijena dva dana prije koncerta biti podignuta na 249 kuna.

 

Komentari

komentara