Mada je nepristojno u prvi plan staviti »domaće« na uštrb inozemnih umjetnika, tim više što je riječ o podjednako kvalitetnim i atraktivnim izvođačima, izviješće s festivala »Sete Sois Sete Luas«, koji se devetu godinu za redom održava i u Rovinju, zahvaljujući Turističkoj zajednici i Istarskoj županiji, započinjem s Gustafima.

Jer, napisati bilo što drugo osim da su se, sada već legende istarske besjede, i uhu i pokretima prijemčljive i zavodljive glazbe, jednostavno i kolektivno (a valja dopisati da ih je na sceni bilo dvanaestero) opustile i prepustile sceni i slušateljima, koji su nakon svakog pokušaja završetka – tražili još i još. Koncert je tako, sa svim starim i novim hitovima Gustafa i dobro raspoloženog Edija Maružina, uz ples i dobru zabavu, trajao i potrajao sve do jedan sat iza ponoći.
No, za dobar štimung i veselu publiku treba zahvaliti i Luasiberica Orkestru, koji je svojim nastupom otvorio drugu večer Festivala koji promovira glazbu Mediterana i portugalskog govornog područja. Pravi raspašoj, uz glazbu orkestra koji ujedinjuje snagu flamenka, portugalskog fada i brazilskih ritmova donijela je izvedba narodne pjesme antifašističkog pokreta u Italiji koja je prihvaćena i prepjevana na mnoge jezike – pjesma »Bella ciao«, a koju je čini mi se u jednoglasju zapjevao i čitav Trg maršala Tita.

Komentari

komentara