Nagađanja i najave su se pokazale točnim – za “Spectre”, novi film iz serijala o Jamesu Bondu, uvodna tema bit će pjesma “Writings on the Wall” britanskog soul pjevača Sama Smitha koji je prošle godine svijet osvojio nizom sjajnih soul pjesama  na albumu “In the Lonely Hour” koji je, kao i singl “Stay With Me” zaradio niz nagrada i priznanja na kraju prošle godine.

Naravno, Smith mogućnost snimanja pjesme za novi film o kultnom tajnom agentu smatra privilegijom: “Ovo je jedan od vrhunaca moje karijere. Uzbuđen sam što ću biti dio tog značajnog nasljeđa britanske kulture i fantastičnog niza autora – među kojima su i moji uzori –  koji su pisali za filmove o Bondu”.

“Writings on the Wall” Smith je napisao sasvojim suradnikom Jimmyijem Napesom, a zanimljivo je da će njegova pjesma za Bonda biti prvi solo doprinos nekog engleskog pjevača nakon Toma Jonesa koji je još davne 1965. godine otpjevao temu “Thunderball” u istoimenom filmu. Istina, bilo je nakon njega još puno Britanaca (Duran Duran, Sheena Easton, Wings…), ali kao solo izvođač ni jedan dok se nije pojavio Sam Smith.

Komentari

komentara