U sklopu 21. izdanja manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri, pulskog festivala knjige i autora koji će biti održan od 3. do 13. prosinca, bit će ostvarena suradnja s kultnim pulskim festivalom Art&Music koji od svog osnutka uspješno sublimira strip i glazbu kao temeljne odrednice festivala.

Art&Music večer bit će održana ovog petka u nekada poznatom klubu Hotela Pula gdje će se publici predstaviti sarajevska grupa Letu štuke, beogradska grupa Artan Lili, zagrebački kantautor Miki Solus (Zagreb) te grupa Lice mista iz Preka.

Navedeni bendovi, osim Letu štuke, prvi puta će nastupati pred pulskom publikom, a gotovo da se isto može reći i za Štuke s obzirom na to da su na pulskom forumu zadnji put nastupali davne 2008. godine kada su zbog snažne zime mnogi ipak ostali kući.

Suradnja s Art&Music festivalom nastavlja se i u dijelu koji se nadovezuje na promociju strip literature koja je lani postavljena kao žarište Sajma, a tada je i cijela jedna ulica pretvorena u Stripovsku ulicu – Via dei fumetti – Strip strasse u kojoj će se i ove godine održavati strip program te Art&Music radionica stripa, koju će voditi pulska strip autorica Petra Gardijan.

Komentari

komentara