Prvi utorak 26. Kastafskog kulturnog leta donio je i prvo izdanje ovogodišnjeg programa Ritam dvorišta.

Nastupom nagrađivane i višestruko talentirane kantautorice, Sare Renar, na pravi je način započeo i ovogodišnji KKL, imajući u vidu da je sa samog otvorenja, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, do rujna odgođeno gostovanje predstave Njuške Teatra EXIT. Premijerno izdanje ovogodišnjeg Ritma dvorišta privuklo je uistinu brojnu publiku, pa se može reći da se na kastavskom Vidikovcu, odakle se pruža jedna od najljepših pogleda na Kvarner, dogodio onaj moment koji je ključan za ljetne festivale, a tiče se uključenosti publike i lokalne zajednice.
Sara Renar na kastavskom Vidikovcu, predstavila se svojim specifičnim eksperimentalnim indie pop izručajem u kombinaciji sa suptilnim melodijama te elektroničkim i teatralnim elementima. Ovakvim pristupom zaslužila je mnoge regionalne nagrade za glazbu, uključujući one za javne izvedbe. Posljednje veliko priznanje bilo je nominacija najnovijeg, trećeg albuma Tišina za IMPALA europski album godine. Prije njezina koncerta održana je radionica izrade zastavica za sve uzraste, u organizaciji kreativnog ateljea ArtMašina.


Program Ritma dvorišta nastavlja se tijekom KKL-a, a koncept uključuje izmještanje atraktivnih koncerata s klasičnih pozornica na one manje, intimnije i ležernije, a dosad se pokazao kao prihvaćen od publike. Kao i prošle godine, program će se odvijati na pet različitih lokacija, prekrasnih kastavskih dvorišta, gdje će publika ponovno imati priliku uživati u dobrom društvu, vrhunskoj glazbi i prijateljskoj atmosferi festivala iz susjedstva. Sljedeći Ritam dvorišta slijedi već u utorak, 11. srpnja na lokaciji Pelini, gdje će nastupiti Majstorović – Levačić duo. Osam dana kasnije u Vikotovoj bačvariji predstavit će se Spart Jazz Quintet, dok će 1. kolovoza na Trgu Istarske vile biti održan program Forest Giipuja, novi projekt Damjana Grbca i suradnika. Ritam dvorišta završava 8. kolovoza koncertom The Blondes na Žudiki.

Komentari

komentara