RIJEKA – Na otvaranju nove sezone u OKC-u Palach Udruga Ri Rock ove će se subote pozdraviti od ljeta i osvježiti riječku metal scenu specijalnim partyjem hladnih zemalja. Tim povodom u klub u Kružnoj dolazi poznati beogradski DJ-trojac koji puni klubove odabirom žestokih i tmurnih nota pod nazivom Scandinavia Night.


– Koncept Scandinavia night nastao je u Beogradu 2007. godine kada su se trojica frendova skupila pod zastavom ljubavi prema metalu sa sjevera Europe. Nakon početne večeri Scandinavia night postao je bitan dio alernativne scene u Beogradu gdje se moglo čuti sve ono što je u klasičnim metal klubovima nemoguće čuti.

Uz mnoge uspone, padove i pauze, Night je preživio promjene DJ-eva, klubova, omladinskih centara i zajedno s ljudima koji ga posjećuju veći je no ikada i jedan od rijetkih na učmaloj srpskoj sceni prepunoj cajki i šunda. Scandinavia Night opstaje i pruža malo drukčiji pogled na to kakav noćni život treba biti u dvomilijunskom gradu. Aca, Nemanja i Dušan prvi put će izaći iz okrilja svoga grada i ove subote približiti nam što je trenutno aktualno u klupskoj underground sceni u Beogradu uz metal himne bendova sa sjevera, poručuju organizatori.

Specijalni gosti bit će članovi Viking Beard Cluba Croatia koji je osnovan krajem 2017. godine kao hrvatska podružnica međunarodnog kluba bradonja Drakkar, u želji da se ujedine brade svijeta. U manje od godinu dana klub je brojao više od 400 članova diljem svijeta te je hrvatski Drakkar prvi organizirao druženje i upoznavanje članova.

Međutim, zbog drugačijih vizija hrvatski se Drakkar sredinom 2018. odvaja od ostatka kluba i pridodaje si naziv Berserker. Danas klub broji 30-ak članova i redovito organizira druženja na državnoj i lokalnoj razini.

Njihovo gostovanje upriličit će inicijacijom novih članova u klub gdje pozivaju sve bradonje da se na samom eventu prijave za članstvo u klubu. Posjetitelje ove ledene večeri zagrijat će nagradne igre među kojima je i igra s vodkom pod nazivom Ruski Rulet, a prve posjetitelje na ulazu će dočekati članovi Viking Beard kluba sa specijalnom nagradnom igrom.

Tako su posjetitelji u mogućnosti osvojiti neke od izuzetno bogatih nagrada: ručno rađena vikinška ratna sjekira, ručno rađeni vikinški rog za piće, majice Viking Beard Club & Scandinavia Night te ulje i sapun za bradu (sve poklon Viking Beard kluba), ulaznice za koncert bendova Old Night & Asheraah (poklon Distune Promotiona), majice Dark Circle Fest i ostali merch te majice Ri Rock Festivala.

Na službenom Facebook eventu ponuđena je anketa putem koje posjetitelji mogu glasati za pjesme koje žele čuti ove večeri. Uz odličnu glazbenu pozadinu, popularnu tematiku Skandinavije i njenih vikinga te druženja istomišljenika, Udruga Ri Rock prodrmat će ponovno scenu drugačijim metal notama uz cijenu ulaznice od 15 kn. 

Komentari

komentara