Prvi Sea Star Festival danas će u umaškom kompleksu Stella Maris dočekati goste iz cijele Europe. Uspješna ekipa koja stoji iza novosadskog Exit Festivala, danas jednog od najpoznatijih festivala u Europi, u Umagu predstavlja novi projekt koji će ugostiti čak 70 izvođača među kojima su The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Dubioza Kolektiv, Modestep, Umek, S.A.R.S., Spiller, Urban & 4, Elemental, Brkovi i mnogi drugi. Glazbeni i izvanglazbeni odvijat će se na čak 7 pozornica i u 6 festivalskih zona.

Headlineri produžili boravak

Oduševljeni Istrom headlineri festivala odlučili su produžiti boravak u Lijepoj Našoj. Članovi grupe The Prodigy u Istri će umjesto uobičajnog jednog, provesti tri dana. Na njihovom prvom istarskom nastupu pratiti će kompletan menadžerski tim, uključujući njihovog glavnog menadžera, dugogodišnjeg agenta te šefa osiguranja što je rijetka praksa u današnjem koncertnom poslu i pokazuje velik interes i značenje koje Prodigy daju Sea Staru. Bend će na nastup doputovati privatnim avionom, a na aerodromu će ih dočekati nekoliko luksuznih limuzina. Uobičajan izbor hrane grupe u ovom slučaju promjenjen je u korist vrhunskih domaćih istrarskih delicija i odabranih vina. Za istarske specijalitete, uključujući tartufe, zainteresiran je i Paul Kalkbrenner koji će ekskluzivnim setom »Back To The Future« zatvoriti Addiko Tesla u subotu. On i njegova ekipa također u Umag dolaze nekoliko dana prije nastupa.

Filip Brala/PIXSELL

Povratak u Istru posebno je oduševio i tim Fatboy Slima koji u Umag također stiže dva dana prije nastupa. Na njihovu sreću traženi teren za nogomet nalazi se svega stotinjak metara od festivalskog prostora, a kalorije koje izgube igrajući nadoknadit će u nekom od istarskih restorana čiji popis su zatražili od organizatora. Na »rideru« Normana Cooka posebno u oči upada želja za 6 brodskih truba koje u Umagu neće biti problem nabaviti. Fatboy Slim ih redovito koristi na svojim nastupima, ali ih nažalost ne može donijeti sa sobom jer ih ne puste u avion.

 

Povorka prijateljstva i ljubavi

Uoči festivala iz Novog Sada u ponedjeljak je krenula velika biciklistička povorka prijateljstva i ljubavi.

Biciklisti

Vožnja je humanitarnog karaktera, a akciju je inicirala fondacija EXIT u cilju promoviranja regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa. Za svaki kilometar koji će biciklisti prijeći od Novog Sada do Umaga, sponzori i Sea Star će donirati određenu novčani iznos koji će biti namijenjen nabavljanju radiološkog aparata za Dom Zdravlja u Umagu.

EXIT zastava

Biciklisti iz kluba Invictabike iz Novog Sada će u Umag stižu danas kada će im se na putu do odredišta pridružiti i hrvatske kolege te drugi sportaši iznenađenja. S početne točke ovog puta biciklisti su ponijeli i Exitovu zastavu sa znakom mira u obliku srca koja je simbol akcije. Među rekvizitima je i vaterpolska lopta koja će biti ključna za spektakularno otvaranje festivala.

Vaterpolo lopta

Organizatori poručuju kako je ovo jedan od koraka u povezivanju država na Balkanu s težnjom da projekt »Tiha balkanska većina« kojem je glavni cilj postizanje stabilnosti u regiji, odjekne što jače.

Ulaznice i ulazi

Cijena festivalskih ulaznica od danas iznosi 449 kuna, cijena ulaznice za nulti dan iznosi 99 kuna, a jednodnevne za 26. i 27. svibnja 249 kuna. Cijena jednodnevne VIP Gold ulaznice za petak i subotu imat će cijenu 499 kuna. Od danas do nedjelje sve navedene ulaznice bit će moguće kupiti isključivo na blagajnama ispred festivalskog prostora.
Mjesta na kojima će se moći dobiti festivalske narukvice radit će od danas, a nalazit će se na ulazu u kamp i glavnom ulazu.
Sea Star kamp otvoren je do ponedjeljka, a ulaznice za sve dane festivala moguće je kupiti na recepciji kampa po dolasku. Posjetiteljima su dostupni i apartmani Kanegra naselja i Parka Umag. Sea Star Festival osigurao je dvije linije shuttle buseva koji će od danas u podneva pa do nedjelje u 22 sata voziti na linijama:e Stella Maris – Kanegra – Stella Maris te Stella Maris – park Umag – Stella Maris. Ulaznice je moguće kupiti na stranici www.exittrip.org po cijeni od 19,99 eura. Od nultog dan festivala cijena će im iznositi 200 kn i moći će se kupiti na recepciji Kanegre, u Parku Umag te na stajalištu ispred Stella Marisa.
Sea Star festival u suradnji s Addiko bankom predstavlja Sea Star karticu koja je opremljena suvremenom beskontaktnom tehnologijom, a njome će biti moguće platiti piće, hranu i festivalske suvenire. Karticu će biti moguće kupiti na blagajnama na festivalu.
Ulaz Sea Stara (glavni ulaz i službeni/VIP ulaz) otvara se danas u 19 sati, a zatvara u 2 sata poslije ponoći. Tijekom petka i subote glavni ulaz otvoren je od 10 ujutro, a zatvara se u 5 ujutro. U nedjelju će festivalska vrata bit će otvorena od 10 do 20 sati. Kamp je otvoren od jučer do ponedjeljka u podne. Ulaz u kamp moguć je samo s narukvicama za kamp i festival. Tijekom jedne večeri, nakon 19 sati na festival se može ući samo jednom. Tko izađe nakon 19 sati, za ponovan ulazak trebat će ponovo kupiti valjanu ulaznicu. Za posjetitelje je osiguran javni parking po cijeni od 20 kn koji se nalazi na nekoliko stotina metara od festivala.

Komentari

komentara