Koncertna sezona na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku počinje 27. svibnja, a otvorit će je jedan od najpopularnijih bendova u regiji, beogradski S.A.R.S., najavili su organizatori.

Koncert je organiziran za vrijeme trajanja Croatian Travel Festivala, koji ove sezone okuplja hrvatske putnike od 25. do 28. svibnja. S.A.R.S. su 2006. godine u Beogradu osnovali Dragan Kovačević-Žabac i Aleksandar Luković-Luka, te se nedugo zatim predstavili pjesmom »Buđav lebac«, koja je u rekordnom vremenu postala hit.

Prvi album nazvan po imenu grupe objavljuju 2009. godine, a slijede uspješne turneje i drugi album »Perpektiva« 2011. godine, koji u suradnji s MTV-jem nude na besplatan download. Spot za naslovnu pjesmu 2013. dobiva nagradu MTV Double Platinum Awards. Trećim albumom »Kuća časti« iz 2013. osvajaju prva mjesta na vodećim regionalnim top ljestvicama, a veliki hit postaje pjesma »Lutka«.

Iduće godine na službenoj web stranici grupe osvanuo je free download četvrtog albuma »Ikone pop kulture«, koji je zbog izravnog stava o estradi i glazbenoj sceni izazvao mnoge reakcije. Uslijedili su albumi »Proljeće« i »Posljednji album«, nakon čega je S.A.R.S. odlučio da više neće snimati albume, već će objavljivati samo singlove. S.A.R.S. je prerastao granice regije i Europe pa je turnejom počastio fanove i u Australiji, a lani je dobio i MTV nagradu za Best Adria Act.

Komentari

komentara