Još se priče o novoj HBO seriji “Vinil” koja će pratiti svijet rock glazbe sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća nisu ni stišale, a iz SAD-a stiže nova sjajna najava. Naime, jedna od HBO-u najkonkurentnijih TV kuća, Showtime (njihov je, primjerice, serijal “Dexter”) u suradnji sa Patti Smith napravit će TV seriju utemeljenu na njenoj briljantnoj, 2010. godine objavljenoj memoarskoj prozi “Just Kids”.

Producent serije bit će John Logan znan po radu na izvrsnoj seriji “Penny Dreadfull”, a već je dogvoreno da će on zajedno sa Smithovom odabrati dijelovi knjige koji će biti obrađeni. Još se ne zna ni broj epoizoda, kao ni kome će biti povjerenew uloge Smithove, Robertta Maplethorpea, Freda Sonic Smitha, Sama Shepharda i brojnih drugih ličnosti koje je Patti Smith sjajno opisala u knjizi koja je objavljena i u Hrvatskoj, a do danas je prevedena na četrdesetak jezika.

Štoviše za predstojeću jesen Patti Smith je najavila nastavak te knjige. Pod nazivom “M Train” knjiga će govoriti o drugom dijelu njenog života i u većoj je mjeri posvećena njenim sjećanjima na Freda Sonic Smitha, njenog pokojnog supruga. Knjiga bi se u SAD-u trebala pojaviti 6. listopada.

Komentari

komentara