U sklopu europske turneje koju započinje ove subote, islandski post rock trio Sigur Ros sljedećeg će mjeseca prvi put nastupiti u Zagrebu.

Koncertom u dvorani O2 Apollo u Manchesteru Sigur Ros počinju seriju od 26 nastupa na kojima će prvi put publici predstaviti set koji se sastoji od dva dijela, s pauzom između njih i bez predgrupe. Turneja će obići Veliku Britaniju, Francusku, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku, Norvešku, Dansku, Njemačku, Austriju, Italiju i Švicarsku, a svoj će put završiti u Hrvatskoj. U zagrebački Dom sportova, na njihov premijeran koncert u našoj državi, Sigur Ros dolaze 20. listopada.
Islandski trio na jesensku turneju kreće s kompletnom produkcijom: ozvučenjem, rasvjetom i videoekranima. Scenu će još jednom dizajnirati stari suradnici benda: Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu Knights of Illumination. Repertoar koncerata sastojat će se od najvažnijih pjesama iz dosadašnje karijere benda, ali i od potpuno novog materijala koji pripremaju za nadolazeći, osmi studijski album.
Ulaznice za koncert su u prodaji, a cijena im iznosi 240 kn (parter) i 270 kn (tribine). Moguće ih je kupiti u Dirty old shopu, Rockmarku i Aquarius CD Shopu u Zagrebu, u Dallas Music Shopu u Rijeci, na Eventimovim prodajnim mjestima te na www.eventim.hr.

Komentari

komentara