Do jedanaestog izdanja Hartera Festivala ostalo je još malo više od tri mjeseca. Festival će biti održan 18. i 19. rujna, a sada su poznata i imena prvih izvođača. Publiku u prostoru bivše Tvornice papira očekuje Groove Armada DJ set, a domaće snage predstavljat će zagrebačke grupe Elemental i Kawasaki 3P te riječki Let 3.

Slavni elektronički dvojac Groove Armadu čine Andy Cato i Tom Findlay iz Cambridgea koji su karijeru započeli 1997. godine poznatom down tempo pjesmom »At The River« i prvim nosačem zvuka »Northern Star« iz 1998. godine. Ovog ljeta objavit će novi album »Little Black Book« koji je koncipiran dijelom kao album, dijelom kao kompilacija i dijelom kao album remikseva. Na novom materijalu fokusirat će se na svoju ljubav prema svim oblicima underground house glazbe. Groove Armada na prvom će se nastupu u Rijeci predstaviti DJ setom.

Popularna riječka grupa Let 3 u Harteri će predstaviti koncept »Angela Merkel sere« kojim je nedavno oduševila publiku u zagrebačkoj Laubi. Njihov novi glazbeno-scenski spektakl sastojao se od premijerne izvedbe svih pjesama s nadolazećeg, željno iščekivanog albuma čiji se izlazak očekuje uskoro.

Zagrebačka grupa Kawasaki 3P na Harteri je zadnji put nastupila prije četiri godine. Ovog puta riječkoj će publici premijerno predstaviti novi, treći nosač zvuka »Goli zbog pasa«, objavljen šest godina nakon Porinom nagrađenog albuma »Idu Bugari«. Raspjevana deveteročlana ekipa na tom materijalu donosi trinaest pjesama u kojima kombiniraju punk, ska, funk, hard rock i štošta drugo.

Zagrebačka grupa Elemental zadnji je, šesti album »U redu je« objavila prije dvije godine. Od tada su odradili hrpu svirki, imali brdo proba i spremni su s novim pjesmama za novi album. Njihov novi singl »Goli i bosi« i nakon dva mjeseca od puštanja u eter ne silazi s top lista i iz radijskog etera, a Elemental radi i na drugim pjesmama i puni ljetni koncertni kalendar. Publika će ih tako ovog ljeta imati priliku vidjeti na svim važnijim festivalima u regiji.

U iščekivanju drugih novosti vezanih uz ovogodišnji festival, podsjetimo da je prošlogodišnja jubilarna 10. Hartera održana sredinom listopada te da su tada posjetitelje zabavljali neki od trenutačno najzanimljivijih hrvatskih i regionalnih rock izvođača, točnije – Goran Bare i Majke, Psihomodo Pop, Kandžija i Gole žene, Morso, TBF, Obojeni program, Vatra i Moskva. Tko će još nastupiti na Hartera Festivalu, kada će započeti prodaja ulaznica i koja će im biti cijena, doznat ćemo uskoro.

Komentari

komentara