Dan nakon nastupa u zagrebačkoj Močvari, poljska grupa Tides from Nebula turneju po jugoistočnoj Europi nastavila je u Rijeci, točnije u Pogonu kulture na Sušaku gdje je okupila zamjetan broj posjetitelja, kako onih koji su ih došli poslušati prvi put, tako i onih koji su već imali prilike uživati u njihovoj glazbi.

Jedan od najpoznatijih poljskih bendova postoji od 2008. godine, a publiku je privukao istovremeno emotivnom i energičnom post rock/post metal svirkom. Njihova instrumentalna glazba na trenutke se doima poput napada na sva osjetila koji se ubrzo pretvara u gotovo uspavanku.

Bend koji iza sebe ima četiri nosača zvuka: »Aura«, »Earthshine«, »Eternal Movement« i aktualni »Safehaven« koji su sami producirali, pred riječku se publiku vratio po treći put. Kao što su i najavili, nastup su iskoristili za predstavljanje novog materijala koji su, zajedno sa starim pjesmama »upakirali« u vrlo atmosferičnu večer, štoviše pravu post-rock eksploziju.

U klubu u kojem su prvi put nastupili prije pet i pol godina dečkima iz Poljske pridružili su se i gosti: austrijski ambijentalni-sludge duo 00y18 te riječki post-metal bend Asheraah.

Komentari

komentara