Skoro objavljivanje prvog pravog solo albuma Darlene Love, jedne od najpoznatijih američkih pratećih pjevačica, moglo bi biti jedan od najemocionalnijih događaja godine.

Naime, riječ je o pjevačici koja je svojim glasom još od šezdesetih godina bila back up vokal mnogim svjetski znanim izvođačima i hitovima, ali je šira publika za nju saznala tek nakon sjajnog Oscarom nagrađenog dokumentarca “20 Feet From Stardoom” koji je odlično obradio sudbinu nezasluženo u drugi plan gurnutih pratećih pjevača i pjevačica.

Nadalje, iako je na sceni više od pola stoljeća ovo će biti njen prvi album, a priča oko njega ima sve elemente za jedan dobar emocijama nabijen film.

Naime, prije 35 godina u čuveni losanđeleski klub Roxy navratili su Bruce Springsteen i njegov gitarist Steve Van Zandt te ostali oduševljeni ljepotom njenog glasa, posebno Van Zandt koji joj je obećao kako će joj pomoći da snimi svoju ploču.

No, malo zbog toga što je on bio zauzet sviranjem u E Street Bandu i solo radom. više zbog toga što je Darlene Love prekinula karijeru (radila je potom i kao sluškinja) to Van Zandtovo obećanje nikako se nije ostvarivalo. Sve do ove godine kad je, kako je izjavio za Rolling Stone, shvatio kako mora izvršiti obećanje. A učinio je to na fantastičan način, ponajprije stoga jer je iznimno cijenjen u svijetu svojih kolega glazbenika pa mu nije bilo teško nagovoriti ponajbolje svjetske tekstopisce da napišu pjesmu za album Darlene Love.

Među tim imenima su Bruce Springsteen, Elvis Costello, Barry Mann, Cynthia Weil, Jimmy Webb i Linda Perry. “Rekao sam im – želim nešto veliko sa puno žica i duhača, nešto što njen glas traži.

Odgovor je bio fantastičan. Elvis Costello poslao mi je u toku jednog dana četiti pjesme, a Bruce kompletne demo snimke za pjesme “Night Closing In” i “Just Another Lonely Mile,” dvije rock himne koje bi imale mjesto na albumu “The River”, pohvalio se Van Zandt, a oduševljenje odazivom velikih rock zvijezda koje su joj podarile još neobljavljene pjesme izrazila je i sama Darlene Love:

“Kad sam prvi put čula da Bruce piše pjesme za mene rekla sam – O, Bože, imat ću njegovu pjesmu na mom albumu, pisanu samo za mene. A kade sam ih dobila odmah sam se u njih zaljubila, slušala ih i ugradila u svoju svijest te ih pretvorila u moje pjesme.”, rekla je Darlene Love čiji će se album pod nazivom “Introducing Darlene Love” pojaviti u prodaji 18. rujna i nudit će potpuno nove pjesme značajnih autora, a jedina obrada bit će čuvena “River Deep – Mountain High” Ike i Tine Turner.

Komentari

komentara