Deset dana vrhunskih glazbenih nastupa, impresivnih multimedijskih i umjetničkih performansa i bogate kulturne i gastronomske ponude – ono je što očekuje posjetitelje 18. Špancirfesta, poznatog varaždinskog festivala kreativnosti koji će punoljetnost proslaviti od 19. do 28. kolovoza.

U 18. izdanju festival će se proširiti na cijelu varaždinsku povijesnu jezgru i time postati jedini hrvatski festival koji se održava na površini od 35 hektara. Zahvaljujući dodatnom prostoru, posjetitelje će oduševiti i zahtjevnije produkcije uličnoga programa pa će tako svoje vještine pokazati i francuska skupina Transe Express koja će izvesti kazališno-cirkuski performans Mú. Zbog tehničke zahtjevnosti i broja ljudi uključenih u produkciju, Mú će biti najveći ulični performans dosad izveden u Hrvatskoj. Tijekom festivala bit će izvedeno još stotinjak uličnih programa, a nastupi stand-up komičara, 3D mapping, virtualno oslikavanje baroknih zgrada, Kreativnica koja će ugostiti radove profesionalca i amatera te edukativno-zabavne radionice samo su neki od njih.

Najpopularniji, glazbeni dio festivala prilagođen je ljubiteljima vrhunske glazbe svih žanrova. Na tri festivalske pozornice publiku očekuju: Manu Chao i njegova La Ventura, Dub Fx, TBF, Frajle, Hladno pivo, Tony Cetinski, Lajbach, Pips Chips & Videoclips, Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin, Esma Redžepova, Urban & 4, Zvonko Bogdan, Perpetuum Jazzile, Neno Belan i Fiumens Mediteran Orchestra i mnogi drugi. Mališani su oduvijek dragi gosti Špancirfesta pa je za njih pripremljen i poseban prostor Park kreative, gdje će upravo oni biti u prvom planu. Od ovogodišnjih iznenađenja tu je i slavljenički parfem prikladno nazvan 18. Osim izdavanjem parfema, Špancirfest će punoljetnost obilježiti i poštanskim žigom kojim će se Hrvatska pošta koristiti u petak 19. kolovoza.

Ulaznice

Cijena sedmodnevne ulaznice za Pan pozornicu iznosi 350 kuna, a cijene dnevnih ulaznica kreću se od 70 do 175 kuna (Manu Chao La Ventura). Cijena ulaznice za šest dana glazbenih programa na Croatia osiguranje pozornici je 250 kuna, dok cijene dnevnih ulaznica iznose od 70 do 120 kuna. Programi na pozornici Kapucinski trg su besplatni. Ulaznice je moguće kupiti na prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr i www.spancirfest.com.

Komentari

komentara