Mladi hrvatski trio Chui, glazbeni sastav koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu, nastupit će u utorak 11. srpnja na Ljetnoj pozornici Bundek, gdje će uz pratnju Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije predstaviti presjek svojeg dosadašnjeg stvaralaštva, ali u novim aranžmanima.

Kako se ističe u najavi, koncert je dio kulturne manifestacije ZgKUL – Zagrebačko kulturno ljeto, a time će jedan od najuzbudljivijih i najneuobičajenijih sastava na domaćoj glazbenoj sceni i popularni »jazzeri« ponovno zajedno stati pred publiku nakon dva uzastopna rasprodana koncerta održana u ožujku u dvorani Gorgona MSU-a.

Koncerte je mjesečnik Cantus proglasio za »jazz koncert godine«, a druga večer koncerta je snimljena te je za jesen ove godine najavljen i izlazak studijskog materijala

Jazz orkestrom HRT-a dirigirat će maestro Andreas Marinello, a od kritike i publike hvaljeni trojac Chui, koji već pet godina uspješno spaja klupsku glazbu s jazzom, elektronikom i rock ‘n’ rollom, na Bundeku će predstaviti presjek svojih triju dosadašnjih albuma, »Chui« (2012.), »The Second Arrival» (2013.) i »Third Sun From the Stone’« (2015.).

Sva tri albuma objavljena su pod egidom Dancing Beara a nastupom u sklopu novog izdanja ZgKUL – Zagrebačkog kulturnog ljeta predstavit će osam skladbi za tu prigodu »preodjevenih» u nove jazz aranžmane, pod paskom šefa dirigenta »jazzera« Marinella i pijanista Jazz orkestra Josepha Kaplowitza, te Luke Žužića, koji u Orkestru djeluje kao trombonist.

Ulaz na koncert bit će slobodan.

Komentari

komentara