Danas počinje 11. izdanje Pozitivnog koncerta  u Velikoj dvorani Doma sportova.

Vrata Doma sportova otvorit će se u 19.30. Danas prve na scenu stupaju Punčke u 20.15, nakon kojih nastupaju Kawasaki 3P u 21 sat. Termin svirke Pipsa je u 22, a sve će zaokružiti Urban & 4 koji počinju u 23.30. Subotnja vrata su također u 19.30, kao i nastup High5 koji je tempiran u 20.15. Quasarr sviraju od 21 sat, a Dječaci od 22. Program 11. Pozitivca zaključit će S.A.R.S. čiji koncert je na rasporedu u 2320.

Petak

Prvi dan Pozitivca nastupaju Punčke, Kawasaki 3P, PipsChips&Videoclips i Urban & 4. Punčke su u fazi snimanja novog albuma koji će biti objavljen na proljeće. S obzirom na mnoštvo novih pjesama vjerojatno će se neke naći u setu u Domu sportova. Kawasaki 3P predstavili su nedavno spot za singl “Dugodugodugo” s njihovog posljednjeg albuma “Goli zbog pasa”. Pipsi i Urban na Pozitivan koncert se vraćaju “bogatiji” za rasprodane samostalne svirke u Malom domu i, još uvijek aktualna izdanja “Walt”, odnosno “Mamut”.

 

Subota

Svoje debitantske nastupe na Pozitivnog koncertu imat će dvije rap grupe – splitski Dječaci i zagrebački High5. Dječaci se za Dom sportova spremaju brojnim koncertima na kojima i promoviraju svoj treći album “Firma” s kojeg je, nakon izuzetno uspješnih “Struje”, “Bilih Starki” i “Shoppinga” skinut novi singl “CMC”. High5 digli su underground scenu na noge sjajnim debijem “Schengengang” koji im je, između ostalih, donio i nastup na Exit Festivalu. Riječki Quasarr završava materijal za treći studijski album čiji dio će biti na repertoaru Pozitivca, a beogradski S.A.R.S. se vraća na jedini zagrebački koncert ove, za njih, izuzetno uspješne godine. Bend je upravo objavio videospot za singl “Neka te kraj mene” za kojeg se procjenjuje da bi mogao nasljediti slavnu “Lutku”.

 

 

Događaj koji je u više od desetljeća prešao put od Tvornice kulture i Draženovog doma do četiri zaredom rasprodane Velike dvorane Doma Sportova, bez sumnje je najomiljeniji koncert u jesensko-zimskom periodu grada Zagreba. Pozornicom Pozitivca proteklih deset godina prodefilirali su Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Brkovi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Massimo, Elemental, Ramirez, Vatra, Svadbas, Hugh Cornwell, Lollobrigida, Quasarr i mnogi drugi, a koncert je posjetilo više od 60 000 ljudi. Sve te brojke čine ga našim najvećim i najvažnijim dvoranskim rock koncertom.

Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDSa, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica okupiti izuzetno jak line up regionalne scene.

 

Ulaznice

 

U ponudi su samo dnevne ulaznice za svaki dan. Do 8. studenog cijena im iznosi 60 kn. Od 9. studenog do pojedinog dana Pozitivca za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn, a na sam dan svirki 80 kn.

Komentari

komentara