Ludovic Navarre, poznatiji pod pseudonimom St Germain, velikan francuske elektronike u Tvornicu kulture dolazi 7. studenog u okviru velike povratničke turneje kojom promovira novi album „Real Blues“ – i to nakon 15 godina studijske stanke!  Novi album izlazi 9. listopada, a osim u Zagrebu promovirat će ga i u Parizu, Lyonu, Bruxellesu, Londonu, Madridu…

Za mnoge ljubitelje elektronskog zvuka, deep housea i fuzije elektronike, bluesa i jazza, St Germain predstavlja apsolutnu ikonu. Iako je iza njega duga karijera, do sada je izdao samo dva autorska albuma – 1995. godine „Boulevard“ i „Tourist“, pet godina kasnije. Navarreova glazba odražava njegovu ljubav prema bluesu, jazzu i crnačkoj glazbi. Jedan je od pionira francuskog housea i nu-jazza. Među prvima je eksperimentirao s blues i gospel semplovima u kombinaciji s laganim plesnim ritmovima.

Neki kritičari tvrde da je upravo on utro put mnogim glazbenicima svjetske elektro i house scene. Francuska glazbena scena inače često lansira glazbenike koji pokrenu cijeli svijet. Devedesetih godina je to bio upravo St Germain.

Album „Real Blues“ je sniman u Parizu. Inspiriran je njegovom ljubavlju prema glazbi koja potječe iz afričke države Mali. Na novom materijalu surađivao je s afričkim glazbenicima, a u elektroničke loopove uklopio je neke od afričkih tradicionalnih instrumenata u kombinaciji s električnom gitarom, klavijaturama i saksofonom.

Najnoviji album na europskim pozornicama u punom će sjaju iznijeti i bend koji prati St Germaina te broji devet glazbenika. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 200 kn, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, iznosit će 230 kn.

Komentari

komentara