U moru odličnih TV serija uskoro će se pojaviti i jedna koja će svakako privući ljubitelje rock glazbe.

Riječ je o dramskoj seriji “Vinil” (Vinyl) čija je radnja smještena u New York krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, a prati radnju vezanu život dva prijatelja koja puna četiti desetljeća opstaju u glazbenoj industriji.

Da je riječ o dobroj priči koja bi mogla privući gledatelje svjedoči činjenica da je temeljnu ideju i okvire dao – Mick Jagger koji itekako dobro zna stanje u svjetskoj diskografskoj industriji.

Jaggerove ideje razradila je skupina scenarista među kojima su bili i Terence Winter (“Sopranos”, “Vuk s Wall Streeta”) i George Masters (“Breaking Bad”), a okupio ih legendarni Martin Scorsese znan po radu s mnogim glazbenicima – režirao je The Last Waltz o grupi The Band, “Shine A Light” o Rolling Stonesima…

Novac za snimanje osigurala je čuvena filmska i TV kuća HBO, a serija od devet epizoda počet će se emitirati sljedeće godine.

Glavnu ulogu šefa diskografske kuće imat će Bobby Cannavale znan po odlično odigranom liku Gypa Rosettija u kultnoj “Boardwalk Emipre” koju je također producirao Scorsese.

Uloga pjevača punk grupe Nasty Bits povjerena je Jamesu Jaggeru, sinu Micka Jaggera, a od ostalih uloga svakako treba spomenuti Juno Temple koja se proslavila u Oscaru nagrađenoij ljubavnoj drami “Okajanje” (Atonement), Birgitte Sorrenson znanu iz odlične političke setije “Borgen” te Oliviu Wilde iz čuvene serije “House”.

 

Komentari

komentara