Ukrajinski stoner rock velikani Stoned Jesus proslavit će desetu obljetnicu postojanja benda nastupom 2. listopada u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency

U Vintageu će ukrajinski trio hrvatskoj publici odsvirati poduži set s najvećim hitovima, čime će ujedno otvoriti osmu sezonu Good Vibrationsa, napominje organizator.

Stoned Jesus je nesumnjivo najveći stoner / psychedelic / doom bend istočne Europe. Osnovao ga je 2009. godine u Kijevu gitarist i pjevač Igor Sidorenko, a popularnost među ljubiteljima “teškog” zvuka stekao je drugim studijskim albumom “Seven Thunders Roar”.

Nakon četiri albuma bend je prepoznatljiv po svojim neprestanim i uspješnim stilskim promjenama sa svakim novim studijskim izdanjem, kao i neumornim turnejama i sjajnim nastupima uživo po cijelom svijetu.

Kao kuriozitet može se istaknuti da njihov najveći hit “I am the Mountain” ima najviše pogleda na youtubeu od svih pjesama srodnih žanrova.

Večer će otvoriti njihovi sunarodnjaci Vovk, mladi i ambiciozni kijevski trio. Nastali su prije tri godine, a nedavno izdali svoj debitantski LP “Lair”. Složen i žustar materijal benda žanrovski opisuju kao kombinaciju post-hardcorea, stonera i progresivnog rocka.

Komentari

komentara