Američki glumac Johnny Depp u lipnju 2018. s rock grupom Hollywood Vampires nastupa na Hellfestu u francuskom Clissonu.


Hellfest, poznat i kao Hellfest Summer Open Air, francuski je rock festival s naglaskom na teškoj metal glazbi koji se održava jednom godišnje u francuskom Clissonu i jedan je od najposjećenijih u zemlji.

Supergrupu Hollywood Vampires 2015. je osnovao američki rock glazbenik Alice Cooper zajedno s Deppom i gitaristom Aerosmitha Joeom Perryjem.

Ime benda The Hollywood Vampires potječe od zloglasne ekipe ‘cugera’ koju je Cooper sedamdesetih osnovao s Johnom Lennonom, Harryjem Nilssonom, Keithom Moonom i Ringom Starrom u »Rainbow Bar and Grillu« u Los Angelesu.

Depp je više puta nastupao s Cooperom otkad su se upoznali na setu filma »Sjene tame« (Dark Shadows) redatelja Tima Burtona. Depp je u filmu glumio vampira, a Cooper samoga sebe.

Američki glumac u grupi svira gitaru, a prvi ju je put zajedno s Cooperom svirao na njegovu nastupu 2012. u Orpheumu u Los Angelesu.

Depp je pjevao i prateće vokale na Aerosmithovom 15. studijskom albumu »Music From Another Dimension« i otud potječe veza s Joeom Perryjem.

Komentari

komentara